Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki serwer do zainstalowania na dysku ma funkcję mail()?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Majzel
Witam, po wielu próbach przetestowania skryptu z funkcją mail() nie znalazłem serwera, który by ją obsługiwał razem z php5 i mysql. WAMPem próbowałem ale coś mi nie obsługuje tej funkcji, mam w php.ini takie coś:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost
smtp_port = 25

i nie wiem co pozmieniać żeby działało, nie znam się na tym SMTP, jak to ustawić? na 60free też jest wyłączony mail przez smtp :/
są jakieś wirtualne, do zainstalowania na dysku tak jak WAMP serwery z włączoną funkcją mail przez smtp bo już mi się nie bardzo chce próbować wszystkie? smile.gif
pzdr.
tiraeth
Funkcja mail działa jak należy. Problem w tym, że nie masz serwera smtp na localhost:25 smile.gif smile.gif Resztę informacji znajdziesz na Google... pod hasłami "+windows +smtp +server".
Majzel
dzięki, zainstalowałem program Free SMTP server wersja 2.4 i zainstalowałem go, włączyłem, podczas próby wykonania skryptu wyskakuje jednak:

Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 Invalid recipient: htmlowiec@o2.pl in D:\wamp\wamp\www\funkcje_uwierz.php on line 198
Wysłanie e-maila nie powiodło się

co jest nie tak? zainstalowałem ten serwer smtp i on jest na porcie 25, więc nie wiem czemu nie działa? są jakieś lepsze programy do tego?

może trzeba coś zmienić w php.ini ? w tym? :
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost
smtp_port = 25
szef
Nigdy nie używałem tego serwera, ale może serwer działa tylko lokalnie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.