Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [E-mail] Save E-mail
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Babcia@Stefa
Witam, proszę nie oceniać zbyt pochopnie (zbyt krytycznie) strona służy jedynie do generowania obrazka z adresem e-mail do niczego więcej.
Tak więc proszę nie oceniać że strona jest za mała itp. bo powstała tylko i wyłącznie do tego celu, i raczej nie będzie rozbudowywana graficznie, podstrony nie będą dodawane, tylko jedynie czcionki GD oraz obsługi różnych serwisów mailowych.

Adres strony:
http://babciastefa.boo.pl/email/

Przyznam się że strona powstała w 3,5 godziny.
Pod względem rozbudowy tylko będę dodawać:
- Obsługę różnych serwisów mailowych
- Więcej czcionek GD (planuje do 60 albo i do 100 tongue.gif)

Strona z założenia miała być prosta i jest prosta.

Zapraszam do oceny (GŁÓWNIE POMYSŁ).

Dziękuję, Babcia@Stefa
punkomuzykant
Pomysł ok ale wykonanie beznadziejne. Mam namyśli czcionki i ich jakość. Więc nie 100 tylko 5 a dobrych i najlepiej mieszanych losowo.
sniezny_wilk
1. Racja, czcionki są fatalne - nieczytelne. Pod IE6 zniknął Tobie ten szary box w tle...
2. Litości taka mała stronka, daj chociaż DOCTYPE i popraw te błędy związane z w3 winksmiley.jpg
3. Na pewno istnieją domeny z polskimi literami, nie wiem jak działają serwery pocztowe, ale chyba też obsługują ogonki prawda ? więc ktoś może mieć maila z polskimi znakami, a wg. Twojego systemu jest to błędna nazwa
4. Nie za mało jest tam miejsca na ten mail ?

5. Fajny motyw z tymi tłami do popularnych serwisów.
6. Pomysł ogólnie dobry (może nie extra), ale pozwoli zaoszczędzić trochę czasu niektórym.
Babcia@Stefa
Cytat(sniezny_wilk @ 2.05.2008, 18:32:18 ) *
1. Racja, czcionki są fatalne - nieczytelne. Pod IE6 zniknął Tobie ten szary box w tle...
2. Litości taka mała stronka, daj chociaż DOCTYPE i popraw te błędy związane z w3 winksmiley.jpg
3. Na pewno istnieją domeny z polskimi literami, nie wiem jak działają serwery pocztowe, ale chyba też obsługują ogonki prawda ? więc ktoś może mieć maila z polskimi znakami, a wg. Twojego systemu jest to błędna nazwa
4. Nie za mało jest tam miejsca na ten mail ?

5. Fajny motyw z tymi tłami do popularnych serwisów.
6. Pomysł ogólnie dobry (może nie extra), ale pozwoli zaoszczędzić trochę czasu niektórym.

1. Wiem, zostaną poprawione, szary box już powrócił - poszedł na krótki spacer winksmiley.jpg
2. Jakie błędy w w3, żadnych błędów niema!
3. Heh.. trudno będzie, mało jest polskich czcionek
4. Troche mało, ale jak wyobrażasz sobie wklejić taki duży "banner?" na forum?
5. Dzięki
6. Dzięki

Pozdrawiam, Babcia@Stefa
webdice
http://babciastefa.boo.pl/email/email.php?...ess@asdasdf.com

Jak tak będą tworzone obrazki to masz racje, super ochrona przed botami... i ludźmi smile.gif. To jest praktycznie nie czytelne.
phpion
Jak poprzednicy: grafiki kompletnie nie do odczytania... piszesz 60-100 czcionek. Daj lepiej 5 ale czytelnych (jak ktoś już wspomniał). 3,5h na taką "stronę"? Hmmm, troszkę dużo smile.gif
Poza tym brak konsekwencji: Save Email, E-mail Save. Stosujesz różne kombinacje. Poza tym chyba coś nie tak u Ciebie z angielskim (nie powinno być "safe"?).
Ogólnie nie widzę większego zastosowania tegoż systemu.

PS: z polskim też coś nie tak: "wklejić" tongue.gif
Babcia@Stefa
Chodzi tu aby pobrać obrazek a nie używać go jako hotlink (niemam dobrego serwera na hotlink).

@up
Wszystko poprawię, bez obaw smile.gif
Dziś muszę się zająć nowym sprzętem (nowy komputer - nie działa fabrycznie (karta graficzna)? , bez systemu operacyjnego)

@edit
Obrazek się pobiera i zapisuje na jakimś hostingu.
Z hostingu dopiero hotlink, nie z mojej strony (to wiadome że http://...?adress=...@... bot odgadnie...)

Dziękuję, Babcia@Stefa
l0ud
Hmm... ale po co taki obrazek? Do umieszczenia w sygnaturce na forum? Chyba tylko to, bo czcionka jest nieczytelna i nie ma możliwości ustawienia jakichkolwiek jego parametrów. Zresztą... takie coś można sobie zrobić w paintcie w 3 minuty... Raczej tłumów tym narzędziem nie ściągniesz - zwłaszcza, że używa się go najczęściej jednorazowo.
sniezny_wilk
Cytat(Babcia@Stefa @ 2.05.2008, 18:59:46 ) *
2. Jakie błędy w w3, żadnych błędów niema!

Są, są smile.gif zobacz tu
bim2
Nie podoba mi się obrazek. A czy pomysł trafiony? Może i owszem, ale jakby było coś takiego:

Albo może daj przeźroczystość i zwykły imagestring() ? Trochę to nieczytelne. Zobacz:
http://ubar.pl/Contact,Index.html
Wiem, wiem autoreklama, ale jednak tam jest więcej opcji :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.