Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: komórka samsung d900i
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zwierzolak
ma ktoś może tą zabawkę ? mogę ją kupić z nowym abonamentem i zastanawiam się czy warto, z tego co dotychczas czytałem:

wady:
- nie da się powiększać zdjęć w telefonie
- jest za cichy
- trudności w instalowaniu aplikacji Javy
- słaba bateria

zalety:
- dobrze odtwarza muzykę
- dobry aparat

ale niektóre z tych rzeczy są być może wyimaginowane przez niekumatych użyszkodników, dlatego akurat myślę że to forum wbrew pozorom nie jest najgorsze na takie pytanie happy.gif
strife
Chciałem ten telefon kupić w lutym, ale poczytałem i w końcu wziąłem Nokię 6288 (Nokia to Nokia). Mnie irytowało, że nie możesz również ustawiać mp3 jako dzwonek w tym samsungu (choć teraz nie mam pojęcia po co to komu haha.gif). No i brałem pod uwagę niezawodność, wcześniej miałem Nokię 3510i bardzo dużo ten telefon przeżył, wytrzymały bardzo. Z tą nową Nokią jest podobnie, dużo razy już mi upadła, robi dobre zdjęcia (jak na telefon w aparacie, ale tylko przy świetle dziennym, najlepiej na zewnątrz). Obsługuje 2 GB pamięci, odtwarza mp3 i filmy (nie można ich przewijać - ale po co komu oglądać filmy na telefonie). No i ma slider co okurat w telefonach mi się spodobało smile.gif

No i najważniejsza rzecz, ma funkcję dzwonienia i odbierania rozmów haha.gif Na Twoim miejscu jeszcze bym trochę poszukał, ale osobiście odradzam tego samsunga.

Pozdrawiam.
zwierzolak
No jeszcze będę czytał, ale w necie opinii jest jak mrówków, a niektóre takie głupie, że aż strach - i przeczą sobie nawzajem. Dlatego chętnie poznam opinię kogoś kto posiada ten telefonik tutaj.

A może jest jakieś w miarę profesjonalne forum o takiej tematyce, ja narazie nie trafiłem na coś takiego.

Kurde powinny być punkty testowania telefonów - dałbym nawet piątaka, żeby telefonik potrzymać pół godziny w ręce i wypróbować przynajmniej jego funkcjonalność przed zakupem.
DeyV
Aj, strife, kto ci naopowiadał takich "historii" na temat tego telefonu?
D900i to bardzo dobry telefon, w którym na pewno MOŻNA ustawić jako dzwonem MP3. Wiem to, bo od około pól roku go używam, i jestem bardzo zadowolony.

Przede wszystkim nie jest za gruby ani za duży - ładnie mieści się nawet w kieszonce koszuli, i go nie widać. Wysuwana klawiatura to też świetny bajer, tym bardziej, że jest bardzo solidnie wykonana. Sam telefon również jest "solidny" - przeżył już parę wypadków, a nie widać na nim nawet rysy.

Działa płynnie i stabilnie - z tego co pamiętam, nie powiesił mi się ani razu.
Bardzo zadowolony jestem również z wytrzymałości baterii - mimo że rozmawiam średnio 1 - 2 godziny dziennie (taka praca :/) to nie muszę go ładować częściej niż co 5 dni.

Niezły aparat - choć osobiście nie lubię zabawy w robienie zdjęć komórką (do tego są "aparaty" winksmiley.jpg ) to już nie raz zdarzyło mi się z niego korzystać, gdy akurat mój Fuji nie był pod ręką.

Z wad - mimo posiadania kart pamięci, bardzo niewygodnie korzysta się z tego telefonu jako MP3 - w niewygodny sposób trzeba przenosić każdy kawałek do ręcznie tworzonych playlist, co użytkownika lubiącego wygodę (i najchętniej używającego iPoda winksmiley.jpg ) wystarczyło by zniechęcić do używania tej funkcji.

Po przesiadce z Sony Ericsson przeszkadzało mi jeszcze to, że by np. wysłać sms'a musiałem wykonać z 4 czy 5 "kliknięć" więcej, niż w K700i, ale po kilku dniach przestało mi to już przeszkadzać.

Tak więc z czystym sumieniem polecam ten telefon.
strife
Cytat(DeyV @ 28.06.2008, 12:06:32 ) *
Aj, strife, kto ci naopowiadał takich "historii" na temat tego telefonu?
D900i to bardzo dobry telefon, w którym na pewno MOŻNA ustawić jako dzwonem MP3. Wiem to, bo od około pól roku go używam, i jestem bardzo zadowolony.

Z for dyskusyjnych, często pojawiała się ta informacja, że nie można przynajmniej na oryginalnym oprogramowaniu (na zmodowanym ok). Nigdy nie miałem tego telefonu w rękach więc za dużo powiedzieć nie mogę, mówię co słyszałem* i wyczytałem co spowodowało jakby nie patrzeć rezygnacje z tego telefonu. Czyli to co piszą tutaj to brednie? snitch.gif

Podsumowując, najlepiej by było jakbyś się pobawił tym telefonem, być może jakbym ja miał go w łapkach wcześniej to teraz zamiast Nokii miałbym Samsunga winksmiley.jpg

@zwierzolak - Możesz sobie zobaczyć na youtube filmiki tego telefonu i recenzję smile.gif

Z resztą się zgadzam smile.gif
zwierzolak
Dzięki DeyV, o taką opinię mi chodziło. To fajnie, że go polecasz, bo spodobał mi się strasznie z wyglądu i fajnie się otwiera - opór czuć taki przyjemny winksmiley.jpg (bawiłem się wyłączonym w salonie).

Na youtube filmiki video nagrane tym telefonem też się ładnie prezentują, biorę go niema co spędzać pół życia na wybieraniu głupiego telefonu smile.gif
luzaczek8
ja kiedys mialam stycznosc z Samsung SGH-D900i tyle ze to byla krotka zabawa, wiec duze niepomoge, ale fajny telefonik i samsung ktory zawsze popieram

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.