Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout]strona ośrodka wczasowego.
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ano
Proszę o ocenę takiej, jeszcze nie dokończonej strony: http://an0.webd.pl/temp/kobylka/new/ptaki.html.
Strona będzie automatycznie skalowała się do rozdzielczości (będzie dopasowana pod 1024x768 i 1280x1024), narazie strona jest dostępna tylko pod 1280x1024.
Po kliknięciu na 'mapa dojazdu' włączać się będzie takie coś: http://an0.webd.pl/temp/kobylka/mapa/mapa.html. Galeria zdjęć będzie w formie albumu ze zdjęciami (użytkownik będzie sam przewracał strony albumu - będzie to jak otwarta książka, z możliwości przerzucania kartek w celu zobaczenia kolejnych zdjęć.

PS. bez flasha nic nie zobaczysz smile.gif
Kisiol_Ent
Mapa z inwersją...
E -dd
Więc tak

- Dźwięk wody się wkońcu nudzi.
- Mam rozdzielczość 1280x1024 i nie jest dopasowana smile.gif

Ogólnie jest ok smile.gif
ano
Cytat(Kisiol_Ent @ 14.02.2007, 20:15:26 ) *
Mapa z inwersją...

Tego nie rozumiem?

Cytat
- Mam rozdzielczość 1280x1024 i nie jest dopasowana

Strona będzie wyświetlana w popupie.
Vogel
wytlumacz czemu strona glowna jest we flashu? bo ani jej wyglad ani funkcjonalnosci teog nie tlumacza (a latajace ptaszki w tle mozna zrobic nawet w gifie + js). natomiast mapa... no coz... nie dziala zoom a nawigacja jest nieintuicyjna - kieyd pokjawia sie lapka spodziewalbym sie ze bede mial "zagarnianie" a nie niezlezny scrolling.
ano
Cytat(Vogel @ 14.02.2007, 21:28:44 ) *
wytlumacz czemu strona glowna jest we flashu? bo ani jej wyglad ani funkcjonalnosci teog nie tlumacza (a latajace ptaszki w tle mozna zrobic nawet w gifie + js). natomiast mapa... no coz... nie dziala zoom a nawigacja jest nieintuicyjna - kieyd pokjawia sie lapka spodziewalbym sie ze bede mial "zagarnianie" a nie niezlezny scrolling.

Oj, przepraszam ale zoom działa tongue.gif
A czemu strona nie miała by być we flashu? Wg. ranking.pl tylko 1.5% użytkowników nie ma flasha, a myślę, że targetowi strona z odgłosami, ptaszkami itp. bardziej się spodoba niż jakby miała być statyczna...
kwiateusz
ale ileś tam % z tych 98,5% moze nie lubić jak mu coś lata po ekranie, albo zbyt dużo waży żeby obejrzeć na urządzeniu przenośnym... ale to raczej nie cel dyskusji więc przepraszam za OT i proszę skupić się na Ocenie smile.gif
Kisiol_Ent
Zoom niedziala, a patrzylem ta mapke godizne temu i dzialal... jakis -> dziala = random(1) ? tongue.gif

No chodzi mi tu o to samo co koledze wyzej ze jak pojawila sie lapka to bedzie "zagarnianie"
kumasz?questionmark.gif
ano
Już wiem dlaczego możecie myśleć, że zoom nie działa - po wejściu na mapę mapa jest maksymalnie powiększona, można ją już tylko pomniejszyć a potem np. znowu powiększyć do oryginalnych rozmiarów tongue.gif
maryaan
pakowanie flasha do tak prostej strony nie ma wg mnie zadnego logicznego uzasadnienia, ten sam efekt mozna by uzyskac tnac ten layout i robiac strone xhtml/css. A jesli chodzi o dzwieki... chyba nie ma nic bardzie wku.... niz podklad dzwiekowy na stronie. W kazdym razie po pierwszym wejsciu na strone na ktorej jakis nadgorliwy wpakowal muzyke juz wiecej na nia nie wracam. Pomijam tu fakt ze w przegladarce typu lynx po stronie NIE DA sie poruszac bo nic tam nie ma
Dandelion
Cytat(ano @ 14.02.2007, 22:00:53 ) *
Oj, przepraszam ale zoom działa tongue.gif
A czemu strona nie miała by być we flashu? Wg. ranking.pl tylko 1.5% użytkowników nie ma flasha, a myślę, że targetowi strona z odgłosami, ptaszkami itp. bardziej się spodoba niż jakby miała być statyczna...

http://www.webpassion.pl/art_9.html
DeyV
Prosta, czytelna i całkiem ładna strona.

Nie podoba mi się tylko sposób zaznaczania wybranego menu - ta strzałka nic wspólnego z 'naturalnością' całego designu raczej nie ma, oraz to, że trzeba zbyt długo, jak na mój gust, czekać na pojawienie się napisów na podstronach.
pomek
Zbedny Flash...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.