Nie wiem za bardzo w jakiej kategorii założyć swój temat, tak więc piszę w miejscu neutralnym.
Otóż chciałbym się dowiedzieć czy ktokolwiek z was korzystał, korzysta lub wie jak publikować treści za pomocą Facebook'a.
Więc tak dowiedziałem się już jak powinny wyglądać własne linki z treścią
Kod
http://www.facebook.com/share.php?u=<TUTAJ LINK>&t=<TUTAJ TYTUŁ>
Niestety powyższy sposób nie działał tak jak chciałem, czyli nie publikował zdjęcia miniaturki oraz nie pobierał opisu ze strony(bo takiego niestety nie posiadam)
Przeglądając forum facebook'a dla developerów znalazłem podpowiedź, aby w kodzie strony umieścić:
Kod
<meta property="og:title" content="< TUTAJ TYTUŁ>"/>
<meta property="og:url" content="< TUTAJ URL>"/>
<meta property="og:image" content="< TUTAJ URL OBRAZKAŁ>"/>
<meta property="og:site_name" content="< TUTAJ OPIS STRONY>"/>
<meta property="og:description" content="< TUTAJ OPIS JAKI MA SIĘ ZNALEŹĆ W NASZEJ PUBLIKACJI>"/>
<meta property="og:url" content="< TUTAJ URL>"/>
<meta property="og:image" content="< TUTAJ URL OBRAZKAŁ>"/>
<meta property="og:site_name" content="< TUTAJ OPIS STRONY>"/>
<meta property="og:description" content="< TUTAJ OPIS JAKI MA SIĘ ZNALEŹĆ W NASZEJ PUBLIKACJI>"/>
Tak owszem działa... Ale tutaj jest problem, z tego co zauważyłem jedna podstrona może generować tylko jedną i tą samą publikacje.
U mnie niestety rozwiązanie takie nie wchodzi w grę, ponieważ z jednej podstrony chcę publikować wiele różnych treści.
link do serwisu
Za każdym razem jak wygeneruję nowy tekst i publikuję go poprzez facebook'a otrzymuję odpowiedź że w tym roku dostanę: karnet na siłownię.
Chciałbym, aby za każdym kliknięciem te dane były automatycznie podmieniane.
Jeżeli administracja, moderatorzy uznają odnośnik do mojego serwisu za reklamę, proszę usunięcie go. Niestety tutaj regulamin jest przez jednych przestrzegany przez innych już nie bardzo, tak więc z góry przepraszam. Nie chcę reklamować tutaj serwisu, a link podałem tylko w celach przedstawienia gotowego przykładu.
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc

Teraz zauważyłem że dane jednak się zmieniają w momencie gdy zaktualizuję podstronę w http://developers.facebook.com/tools/lint/ czym to jest spowodowane?
Udało mi się przechytrzyć mechanizm facebook'a.
Dla wszystkich, którzy będą korzystali z facebook share dam odpowiedź.
Tak więc dodając link, którego facebook nie ma jeszcze u siebie zapisanego, pobiera opis, tytuł, link i zapisuje u siebie.
Każda następna osoba która doda ten link otrzyma dokładnie ten sam opis oraz tytuł.
U mnie z jednej podstrony chciałem generować wiele różnych treści, co niestety nie jest możliwe.
Ale jest na to haczyk, wystarczy podesłać facebook'owi różne typy linków ja skorzystałem z rand() generując liczbę od 1 - 999999999, którą dopisuję do linku w postaci www.mojastrona.pl/podstrona.php?vTUTAJ CIĄG ZNAKÓW.
Odsyła to do mojej podstrony bez żadnych komplikacji, a facebook odczytuje to jako różne podstrony u mnie się to sprawdza.
Tak więc publikuję tutaj rozwiązanie.
Niestety nikt nie udzielił mi odpowiedzi, więc temat uważam za zamknięty - rozwiązanie znalezione.