Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] strona do oceny, przepraszamyzaprezydenta.com
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kris2
Oto strona w php i postgresql.
Prosze o wasze opinie.

http://www.przepraszamyzaprezydenta.com/
jarek_bolo
Żenua jeśli chodzi o pomysł.
Ciekawe, że media nie obrzydziły tak Kwacha po jego wpadkach z alkoholem.

Szkoda pisać, kiedyś jak młodzież dorośnie to może zrozumie.

No ale to nie polityczne forum.
kris2
prosiłem o uwagi merytoryczne a nie o spis politycznych przekonań winksmiley.jpg
Trobin
Jedno co mi się nie podoba to niekonsekwente używanie XHTML. Jeżeli nie zawsze się pamięta o tym dodatkowym slashu na końcu taga to lepiej używać HTML winksmiley.jpg . No i w zakładce "Kontakt" pole "treść wiadomości" mogłoby być większe.
dado
Mnie graficznie i kolorystycznie odpycha, do dobierania kolorów jak już nie ma pomysłu a czasem nie ma polecam www.kuler.adobe.com
mydlmm
Strona bardzo słaba pod względem graficznym, strona jest za szara. Jeszcze jedno nie podoba mi się ta czcionka. Ogólna ocena: 2/10
Pilsener
Autor strony widział ją w IE 6.0? Tak jak ktoś już wspomniał, graficznie i kolorystycznie słabiutko, jak pierwsze strony z początku lat 90-tych. W headerze coś miga, czego akurat ja nie trawię.

Od strony kodu też porażka. Proponuję jeszcze to:
  1. <b>abc</b>
  2. <span>klm</span>
  3. <strong>xyz</strong>

zamienić na to:
  1. <div class="b">abc</div>
  2. <div class="span">klm</div>
  3. <div class="strong">xyz</div>
- jak już robić strony na divach, to rzetelnie.
grzesiek_g
Cytat(Pilsener @ 31.03.2008, 09:51:12 ) *
Od strony kodu też porażka. Proponuję jeszcze to:
  1. <b>abc</b>
  2. <span>klm</span>
  3. <strong>xyz</strong>

zamienić na to:
  1. <div class="b">abc</div>
  2. <div class="span">klm</div>
  3. <div class="strong">xyz</div>
- jak już robić strony na divach, to rzetelnie.

Nie pisz takich rzeczy na publicznym forum, w dodatku m.in. o HTML! Poczytaj dokumentację W3C http://www.w3.org/TR/xhtml1/, a dopiero później pisz na temat budowania strony na "divach". Kiedy wreszczie zrozumiecie, że "budowanie strony na divach" to mylące pojęcie i często wprowadza w błąd. Chodzi dokładnie o budowanie stron na warstwach, a takie tworzymy z elementów blokowych do których należą m.in.: div, h1-h6, p, ul, ol...

A teraz dla autora strony: kod fatalny.

//podód edycji: literówka
nospor
Bardzo "ciekawie" wyglada formularz "Złoś naduzycie":
- nick - input
- emal - input
Narazie wszystko ok. Lecim dalej:
- treść - input
Zazwyczaj tresc zawiera wiecej niz dwa slowa wiec tu powinno byc textarea.
LonelyKnight
Cytat(Pilsener @ 31.03.2008, 09:51:12 ) *
Od strony kodu też porażka. Proponuję jeszcze to:
  1. <b>abc</b>
  2. <span>klm</span>
  3. <strong>xyz</strong>

zamienić na to:
  1. <div class="b">abc</div>
  2. <div class="span">klm</div>
  3. <div class="strong">xyz</div>
- jak już robić strony na divach, to rzetelnie.


Dobry żart biggrin.gif Może jeszcze

  1. <div class="html">
  2. <div class="head">
  3. <div class="body">
oracle-manual
Poprawcuj nad walidacją HTML to w przyszłości będzie Ci łatwiej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.