Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wersja beta strony parafii mojego autorstwa.
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
luktuc
Witam. Co sądzicie o tej, jeszcze w fazie rozwoju, stronce parafii w moim mieście:
http://www.smj.na1.pl/nowa/

Wszystko to HTML+CSS napisane samemu w Pajączku. Wcześniej robiłem stronki w programach typu FrontPage. Ta jest pierwszą nie zrobiona w takich programach.

Walidator html niestety coś się czepia, a CSS ok.


Proszę o konstruktywną krytyke dla średnio początkującego smile.gif  
koderrr
nie ma tragedii

top mi sie podoba - jedynie nad napisem mozna popracowac

za malo kolorow
szczegolnie bgr trzeba by zmienic

i wywalic ten wielki napis aktualnosci
andrew1985
Walidator się czepia bo:
  • nie masz atrybutu alt w obrazkach
  • używasz tych samych ID-ków do kilku obiektów. ID są unikalne wiec można je przypisywać tylko do jednego elementu. Zastęp to klasami (class).
  • w tym doctype którego używasz nie możesz używać atrybutu target do linku i border dla obrazka
Dużo tych błędów nie ma i są to podstawowe błędy więc problemu z ich poprawieniem nie będziesz miał.
Pozatym popraw strone aby się poziomy scroll nie pokazywał.
LonelyKnight
Head waży 228.83 KB... nie za dużo?
Moli
Cytat
nie ma tragedii

Jest smile.gif

Kod jest spoko, więc nie oceniam go winksmiley.jpg Po pierwsze te kolory, wszystko niebiekie, mdli to strasznie. Te wszystkie belki (na tytuł newsa, z datą) sa okropne. Jedyne co mi się podoba, to menu pod topem, ladny odcien ma ten kolor, ale nie pasuje i do reszty smile.gif
kicaj
Zainteresuj sie przegladem stron koscielnych: http://churchbeauty.com/
.radex
Jeśli chodzi o kod, to poprawa nie zajmie dużo czasu...

Kod
Line 83, Column 383: NET-enabling start-tag requires SHORTTAG YES.


nie możesz używać "<br />" - ale możesz "<br>"

Kod
Line 86, Column 10: ID "AUTTD" already defined.


nie wolno używać takiego samego ID w dwóch miejscach, zamiast tego użyj klas (atrubut class="")

Kod
required attribute "ALT" not specified.


nie ma atrubutu alt w <img>

Kod
Line 21, Column 99: there is no attribute "BORDER".


nie ma czegoś takiego jak atrybut border - użyj css

Kod
Line 21, Column 10: there is no attribute "TARGET".


to samo - pozbądź się atrybutu target.
luktuc
Nie miałem jeszcze czasu poprawić i dalej robić "coś" ze stroną, ale powiedzcie coś o starej wersji, narazie aktualnej: http://smj.na1.pl/

Nowa wypada w porównaniu z tą lepiej/gorzej wizualnie? Bo ze strony kodu na pewno tragedia bo to przerobiony szablon w wiekszosci robi
ny we FronPage'u ;]
marcinlenkowski
Bez urazy, ale czy robiłeś to w paincie?? Jeśli nie masz pomysłów zapraszam na digart.pl, tam znajdziesz perfekcyjne strony biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.