Zmieniłem temat wątku, by nie mieszać na forum... Postanowiłem tak zrobić, gdyż wątek specyfikacji poruszany był kilkakrotnie w tym temacie...
Chcę poruszyć teraz wątek o iframce (których wiele ostatnio się zrobiło), ale nie wiem czy dobrym pomysłem będzie się podpinać do innego tematu, gdyż mi chodzi o specyfikację W3C

A więc... <iframe> jest nieprawidłowym poleceniem wg specyfikacji HTML 4.01 Strict tak samo jak <embed> (wybacz ikioloak, na początku źle przeczytałem

) Skoro <embed> można zastąpić, to czy także <iframe> da radę się pozbyć, ale w taki sposób, by nie trzeba było odświeżać strony? Jeśli chodzi o iframkę to odświeżanie następuję wewnątrz niej, i to mi pasuje, jednak jeśli chodzi o stronę "nadrzędną" to nie bardzo takie coś wchodzi w grę z pewnych powodów

Chodzi o filmik Flash'a, który 'nie może' być odświeżany ze względów estetycznych i wizualnych

No może nie tyle wizualnych co słuchowych...

Jeśli ktoś wie jak mogę to zastąpić 'bez żadnych strat', byłbym bardzo wdzięczny ;P

Czytając temat dalej dowiedziałem się, że wykorzystany został advAjax

Wszystko było by fajnie, gdybym choć trochę znał się na Ajax'ie i wiedział o co tam chodzi...
Czy mógłby ktoś jakoś przerobić ten kod, tak aby div działał podobnie jak iframka?
Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź...