wolferin
25.12.2005, 03:53:06
Witam wszystkich,
zastanawiam się ,a właściwie chcę stworzyć własną bramkę sms.
Mam stałe łącze, moja maszynka chodzi jako serwer www, ftp i poczty, a teraz chciałbym zrobić na swoje potrzeby własną bramkę sms jak to zrobić bo jakoś niewiem.Myśle że najlepiej zrobić to w Javie, ale nieznam , to zostaje mi php tylko jak się za to zabrać i czy wogule można coś takiego zrobić.
Proszę o rady,może jakieś ciekawe linki, ewentualnie o jakieś wzorce które będe mógł sobie przerobić.
Z górki dzieki
PS tylko mówie odrazu że najbardziej materiały po PL
halfik
25.12.2005, 04:21:26
nom musialbys sie podpiac pod bramki operatorow ale na dzis dzien sa tak zabezpieczone ze mozesz zapomniec. jesli mozna to trzeba szukac na ogolnoswiatowych bramkach czy pod cos sie nie da podczepic.
wolferin
26.12.2005, 12:43:33
hmmmmmmmm szkoda , a może wytłumaczcie mi jak np (tylko niejestem już pewny nazwy programu) bo jest sobie program właściwie serwer MDaemon (chyba) który potrafi informowac właściciela skrzynki pocztowej poprzez sms o otrzymaniu poczty, jak to się więc odbywa
crash
26.12.2005, 12:55:58
Albo ten program jest na tyle stary, że działał jeszcze przed wprowadzeniem zabezpieczeń, albo jest przeznaczony dla zagranicznych sieci z bramkami bez ograniczeń... Teraz w niektórych poratalach z pocztą można mieć powiadomienie SMS wzamian za wysłanie płatnego SMS'a za np. 9zł dla 50 powiadomień...
do plusa wystarczy wyslac majla pod adres: 48NUMER@text.plusgsm.pl w treści wpisująć treść sms-a
Gość_AS
17.01.2006, 20:12:19
MDaemon sam nie wysyła sms-ów . Trzeba miec do niego dodatkową aplikację (
http://www.achab.com/prod/intern.cfm/13/181/44 ) i oczywiście bramke z kartą SIM
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.