Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Portal Prawdziwych Intrnautów - internauci.org
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
erugio
Czekam na ciekawe opinie na temat mojej stronki.
internauci.org
sticker
nie wiem czy moja będzie ciekawa ale pare uwag:
1 ) layout:
- beleczki dwu kolorowe kiszka
- kod html fatalny ( korzystasz dla przygładu ze znaczników font ktorych juz nie ma w nowszysch standardach html)
- kolory nie pasują http://internauci.org/index.php?s=oferta_specjalna
2) błędy np.:
http://internauci.org/index.php?s=konkursy
3) skanowana pogoda z super expresu to maksymalne przegięcie, są darmowe web serwisy z pogodą połączone z google maps wiec skorzystaj z nich

Ogólnie średnio mi sie widzi i raczej nie będzie to hit ( raczej stronka tylko dla znajomych) ale życze powodzenia Zobacyzmy po pół roku mam nadzieje że sie myliłem
aiv
Ja ze swojej strony dodam mały komentarz odnośnie bezpieczeństwa:
http://internauci.org/index.php?s=http://forum.php.pl/?
Pierwszy krok do podmiany zawartości Twojej strony na coś innego.
aiv
Cytat(NoiseMc @ 4.01.2008, 14:23:48 ) *


Ja celowo dałem na koNcu znak zapytania zamiast słowa index. Wtedy doklejany ".php" przekazywany jest jako parametr i można np zaincludowac wp.pl które nie koniecznie ma plik .php
devnul
kipesko, brzydko, nudno, tabele, brak standardów, błędy w kodzie, kiepskie wykonanie oklepanego pomysłu
0/10
erugio
Moglibyście powiedzieć mi jak naprawić ten błąd. Korzystam z tego skryptu do wczytywania podstron:
Kod
<?
if(empty($_GET['s'])) $_GET['s']="go";
include($_GET['s'].".php");



?>
Cezar708
OJ bardzo złe rozwiązanie. Wystarczy jakoś plik na serwer i potem tylko w adresie podać na niego namiar bez `.php` na końcu. Atak murowany, skuteczność 100%.

Szybko to wyłącz i zmień na na przykład:
  1. <?php
  2. if(empty($_GET['s'])){
  3. $file = "go.php";
  4. } else {
  5. $file = $_GET['s'].".php"; 
  6. } 
  7. if ( !file_exists("$katalogWKtorymMogaBycTylkoTwojeSkrypty/$file" ){
  8. include("$katalogWKtorymMogaBycTylkoTwojeSkrypty/go.php");
  9. } else {
  10. include("$katalogWKtorymMogaBycTylkoTwojeSkrypty/$file");
  11. }
  12. ?>


Nie jest to rozwiązanie superanckie, ale zawsze lepsze od tego co napisałeś (szybko to zmień, bo zaraz będziesz miał ataki)
devnul
ja bym jeszcze sugerował wywalić wszystkie slashe i backshalse prostym strreplace i wtedy już napewno nie ma problemu
erugio
Poprawiłem nieco grafikę.
devnul
Ja tam zmiany nie widze.
I wyłącz tego blinka
mike
A ja mam pytanie (odpowiedź na nie to jeden z czynników wpływający na ocenę): do kogo kierowana jest ta strona?
I kim jest prawdziwy Internauta? Co mi daje rejestracja?
erugio
No właśnie tak się zastanawiam. Dostaję surowe oceny, a jeszcze nawet nikt się nie zarejestrował, żeby zobaczyć co daje bycie użytkownikiem.

Jutro juz będzie szybszy serwer.

Na moim miejscu co dodalibyście do funkcjonalności strony?


P.S. Adres email nie zostaje upubliczniony w żadnym wypadku. Nie zbieram też Maillisty.
devnul
może nikt się nie zarejestrował właśnie dlatego że nie wiadomo co daje ta rejestracja. nigdzie nie widze wyraźnej informacji na ten temat - to nie użytkownik ma się rejestrować tylko Ty masz go do tego zachęcić a nie łaskawie udostępnić taką funkcję. Inaczej nie licz na tłumy - jeśli wogole na kogokolwiek
erugio
Niżej pod logowaniem w myślnikach wyjaśniam co jest po rejestracji.
devnul
mówisz o tym po prawej stronie?
jesli tak to skwituję to jednym krótkim heh.
Naprawdę niewiele oferujesz - raczej nie zachęca to do rejestracji bo tak naprawdę to nie dajesz nic czego już dawno ktoś mi nie dał.
I co rozumiesz przez "wspaniałe środowisko internetowe"?
mike
Cytat(erugio @ 5.01.2008, 16:44:04 ) *
No właśnie tak się zastanawiam. Dostaję surowe oceny, a jeszcze nawet nikt się nie zarejestrował, żeby zobaczyć co daje bycie użytkownikiem.
Hahahahahhaa, LOL
Myślisz, że ludzie dadzą Ci swój adres email żeby dostać kota w worku.

Powodzenia w Internecie. Nie wiem czy znasz zasady marketingu internetowego ale coś mi się wydaje, że nie.
Masz max. 10sek. żeby przekonać internautę żeby u Ciebie został a Ty jeszcze prosisz o rejestrację żeby mu powiedzieć po co przyszedł.


0/10
MicMic
Zaokrąglenie do poprawy:

Sorki za rozmazanie worriedsmiley.gif
A pozatym przyciski forum i chat takie przedwojenne tongue.gif
max_mcee
bardzo miły miniportalik winksmiley.jpg
rozny
srednio, srednio i jeszcze raz srednio...

kod jest totalnie zasmiecony... Po co ci 2 razy <html> na poczatku strony? Po co ladujesz tabele do diva? Po co ci wogole ten div? Kodowanie:

  1. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">


Widze, ze standardy sa ci zupelnie obce... Uzywasz znacznikow, wycofanych z uzycia. Nie da sie pominac tez kwestii, ze nie okresliles typu dokumentu... Dobrze, ze przegladarki sa na tyle laskawe, ze puki co nie patrza specjalnie na doctype... Ale za kilka lat twoja strona moze sie okazac niewyswietlalna (?!) dla nowych przegladarek wymagajacych okreslonych standardow....

O layoucie nie bede sie wypowiadal bo to kwestia gustu... Mojemu nie przypadlo...

pozdrawiam i zycze powodzenia... jednak wiele jeszcze pracy przed toba...
devnul
Cytat
Po co ladujesz tabele do diva? Po co ci wogole ten div?

ja bym raczej zapytał po co te tabele - layout się robi na warstwach (div'ach) a nie na tabelacg
rozny
jasne devnul, ale to jest jedyny div jakiego tam uzyl, i jest on zupelnie zbedny przy obecnym ukladzie... jezeli juz uzywa tabel (czego nie powinien robic) to niech uzywa tylko tabel winksmiley.jpg
devnul
no i wdajemy się w polemikę bo jakby nie patrzył to w pewnym sęsie propagujesz używanie tabel do budowy layoutów a na to mojej zgody nie ma tongue.gif
rozny
zaraz dostaniemy warny za off topa smile.gif

masz racje devnul, tabele sluza do czego innego niz budowanie layoutu... i niech nikt nie odbiera moich poprzednich postow jako pochwaly/zgody na tworzenie lay'a w oparciu o tabele (byl temat tabele, czy divy -> jasno tam okreslilem swoje zdanie co do tego tematu winksmiley.jpg ).

jezeli chodzi o strone internauci.org, to jest wiele do poprawienia (zaczal bym od poprawienia kodu, a najlepiej od przerobienia tego ukladu zgodnie ze standardami).

haha.gif
.radex
Zaloguj się na demo/demo. Zmień wartość ciastka na admin i jesteś adminem biggrin.gif W ten sposób można shackować konto każdej osoby.

Heheh.

Dzięki onliner, za odkrycie buga!

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.