<html> <head> <script type="text/javascript"> function PobierzWartoscCookie(proces) { var dc = document.cookie; var prefix = escape(proces) + "="; // znalezienie początku wartości ciasteczka var begin = dc.indexOf("; " + prefix); // jeśli dokument nie zawiera nazwy ciastka... if (begin == -1) { begin = dc.indexOf(prefix); if (begin != 0) return null; // ...jeśli zawiera, to do indeksu dodajemy 2 (średnik i jedna spacja dają dwa znaki) } else { begin += 2; } // teraz funkcja szuka indeksu wystąpienia następnego średnika po miejscu, // w którym znaleziono nazwę ciastka var end = document.cookie.indexOf(";", begin); // jeśli nie ma więcej ciastek, to indeks końcowy równy jest długości pliku if (end == -1) end = dc.length; // zwracamy fragment łańcucha, zawierający wartość ciastka return unescape(dc.substring(begin + prefix.length, end)); } </script> </head> <body> <script> document.write("lol"); document.write(PobierzWartoscCookie(proces)); </script> </body> </html>
Niestety on mnie chyba nie lubi i nie ma zamiaru odczytać cookie który na 100% istnieje.
Prosiłbym o jakąś wskazówkę gdzie mam błąd.
PS: Zabawę z JS zaczełem wczoraj wieczorem na rzecz mojego cms'a więć chyba nie muszę tłumaczyć że w tej dziedzinie jestem bardziej ziolny niż wiossenny liść klonu