Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sony Vegas 7.0 problem
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Alcik
Siema wszytkim. Mam wielki problem z Sony Vegas 7.0e. Otorz sobie zainstalowalem Vegas i sobie z niego korzystam. Pózniej mialem formata kompa i chcialem zainstalowac. Wszytko bylo ok ale gdy chcial odpalic Vegasa to wyskakiwal mi komunikat ze mam za malo ramu i nie moge odpalic : angrysmiley.gif , a przeciez wczesnie jak instalowalem to wysztko bylo ok.( a nic nie zmienialem w ramie) Ktos wie o co moze chodzic.

Z Góry THX
bibi
A zainstalowałeś aplikacje .NET? Z tego co pamiętam mi się jeszcze instalowało Microsoft Visual Studio bo bez tego nie chciało działać ;p. I mała reklama ;]

Witam, postanowiłem stworzyć forum całkowicie poświęcone programowi Sony Vegas Studio, gdyż na polskich stronach może nie za bardzo ciężko znaleźć pomoc do tego programu, ale jest naprawdę garstka, sam osobiście znam jedno forum i może z 2-3 strony, na których opisane jest kilka efektów i to koniec. Do forum dostęp oczywiście ma każdy. Póki co za dużo na forum nie ma, bo wystartowało dopiero 12 listopada. Ale mam nadzieje, że powoli się będziemy rozkręcać, jeśli posiadasz jakąś wiedzę na temat programu to zapraszam, jeśli nie to tym bardziej, czekamy na pytania, aby móc wam pomagać i wymieniać się własnymi doświadczeniami. To tyle, dziękuję za przeczytanie ;]

P.S. Póki co strona jest na serwerze cba.pl, jednak w niedalekiej przeszłości napewno przeniesiemy się na inną domenę oraz serwer.

Link
http://sonyvegas.cba.pl/forum/
sztosz
Instalowanie Microsoft Visual Studio żeby działało Sony Vegas jest pomysłem mówiąc najlżej debilnym. Zainstaluj Microsoft .NET Framework 1.1 SP1 (konieczny do uruchominenia) szukaj na stronach M$. Potrzebujesz 256 MB ramu. Ile masz w komputerze? Czy masz zintegrowaną kartę graficzną na płycie głównej? Ile przeznaczasz na tą kartę graficzną? Jak dokładnie brzmi komunikat?
bibi
Nie wiem co jest w tym debilnego skoro program sam podczas instalacji mi to pobrał i zainstalował, bo bez tego nie chciał działać ;] Mówię o wersji 8.0.
sztosz
http://msdn2.microsoft.com/pl-pl/vstudio/default(en-us).aspx Microsoft Visual Studio? Jedno z najlepszych narzędzi RAD w środowisku windows, obsługujące masę języków programowania? To samo Visual Studio które w wersji Express jest darmowe, ale "normalna" wersja kosztuje sporo zielonych? To samo Visual Studio które z obróbką Video nie ma żadnego związku? Czy może mówisz o koniecznym Microsoft .NET Framework 1.1 SP1 dla wersji 7.0 Vegas'a lub wersji 3.0 Framework'a dla wersji 8.0 Vegas'a?
bibi
Nie, no .NET to zawsze trzeba było instalować, ale np. 7 wersja nie wymagała tego Visual Studio, natomiast 8 już tak ;d
sztosz
Specjalnie zainstalowałem przed chwilą Sony Vegas 8.0a (build 179) na dwóch różnych instalacjach Windowsa. I zgadnij co? Okazuje się że nie trzeba instalować M$ Visual Studio. A już na pewno program nie pobierał instalacyjny nie pobierał tego z internetu. Tak więc albo nie masz zupełnie pojęcia o tym co mówisz albo specjalnie robisz z siebie wariata według którego program za $584.95 (Sony Vegas Pro) automatycznie instaluje inny program wart $299.00 (Visual Studio 2005 Standard Edition). Ja bym zrozumiał taką promocję (ale nie bez dowodów czarno na białym) gdyby oba produkty były wytworem tego samego producenta, ale nie jeśli to są Sony i Microsoft.
bibi
lol jaki gość, napisałem tylko jak to u mnie wyglądało, ale okej widzę, że wiesz lepiej odemnie, więc nie dyskutuje.
Wykrywacz
Bibi jeżeli ktoś wykazuje że niemasz absolutnego pojęcia o rzeczy której piszesz to raczej powinieneś przyjąć to z pokorą. Aż się boje myśleć jakie to bzdury wypisujesz na tym swoim forum w takim razie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.