Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Myszka pod usb sama się wyłącza
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
bmL
Tak jak w temacie trochę nietypowy problem...
Mam podłączoną pod usb myszkę logitecha mx518 i wszystko jest ok dopóki nie podłącze do usb pendrive albo mp3 wydaje mi się, że większość użądzeń z funkcją pendrive... O ile dobrze pamiętam z aparatem było to samo. Myszka wyłącza się nie od razu po podłączeniu ale od 5s do 5 min po podłączeniu pendrive... Potem wystarczy, że odłączę i podłączę mysz i już jest wszystko ok jeżeli odłączę pendrive jeżeli nie odłączę mysz znowu się wyłączy po jakimś czasie.
No i teraz nasuwa się pytanie czy można na to coś poradzić?
Info o płycie głównej też się może przydać taka jakaś stara: ASRock K7S8X. Zastanawiałem się nad aktualizacją biosu ale w żadnej aktualizacji biosu nie było nic wspomniane o portach usb więc raczej nie ma to sensu...
Aha podłączenie myszy pod ps2 raczej odpada bo:
po 1 zgubiłem gdzieś przejściówkę
po 2 standardowo port usb ma ustawione 250 HZ czyli opóźnienie myszy równe 4 ms a pod ps2 125 czyli 8 ms
Dodatkowo port usb mogę podkręcić do 1000 HZ co daje opóźnienie 1ms ale na razie to odpuszczam bo strasznie to zżera procesor i czekam na nowy...
Jakieś sugestie co można poradzić na w/w problem wyłączania się myszy.
Dokładniej to myszka się nie wyłącza tylko przestaje reagować tzn. ciągle się świeci.
sztosz
Za małe prądu myszka dostaje.

Spróbuj pod innym portem USB jeżeli masz ich kilka. Pendrive'a wsadzaj też w jakiś w najdalszy od myszki.
bmL
Rozumiem, dzięki za pomoc.
Co prawda nie mogę zbytnio oddalić od siebie pena i myszy bo mam 4 porty na krzyż ale przynajmniej wiem w czym tkwi problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.