mam pewien problem z działaniem serwera WWW apache;
otóż zubodwałem sobie prostą aplikację internetową z wykorzystaniem następujących składników:
- apache 2.2.3
- php 5.1.6
- mysql 5.0
- runtime Visual C++ 2005
aplikacja jest bardzo prosta, służy jako wyszukiwarka dokumentów word'owych przechowywanych w bazie mysql
problem polega na tym, że aplikacja działa prawidłowo na moim środowisku "developerskim", czyli w domu na komputerze wyposażonym w Win XP Home Edition;
dokładnie te same binaria (apache, php, mysql, Visual C++) zainstalowałem na nowym komputerze; przeniosłem również z mojego domowego kompa wszystkie pliki konfiguracyjne serwera apache i php.ini;
lokalizacja plików mojej "aplikacji" na obu komputerach jest analogiczna;
niestety, na komputerze docelowym nie jest wyświetlana grafika; żaden z obrazków wykorzystywanych w mojej aplikacji nie jest wyświetlany;
jeśli strony wyświetlam bezpośrednio z przeglądarki, bez wykorzystania serwera WWW, to obrazki wyświetlane są poprawnie, ale po przepuszczeniu strony przez serwer WWW obrazki znikają.
W czym tkwi problem?
czy może mieć tutaj znaczenie fakt, że komputer docelowy pracuje pod Win XP Professional, a ze środowiskiem developerskim pod XP Home Edition?
mam niejasne podejrzenia, że serwer WWW źle rozwija ścieżki do plików graficznych, ale nie wiem, jak to sprawdzić/poprawić?
z góry dzięki za podpowiedzi, sugestie