Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php fusion kilka pytań
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Filiop
Mam dwa pytania związanych z php fusion pierwsze to jak zmienić treść w panelach np: www.rockart.pl w panelu logowania jest: "Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ." chciałbym aby zamiast tego było poprostu "rejestracja, przyp. hasło"

Drugie pytanie to takie jak usunąć ten "motyw" który się pojawia przy logowaniu/wylogowywaniu (pojawia się strona z napisami: "jeśli nie chcesz czeakać... kliknij tutaj" )

Aha i jeszcze jedno jak wejdziecie na www.rockart.pl np. w recenzje to znikają wszystkie boczne panele, jak zrobić aby "prawy panel" został w miejscu? (lewy znika, znikają reklamy z dołu strony, reklamy u góry strony ale zostaje prawy panel) ?

Bardzo proszę o odpowiedź
Next_Level
Jeśli chcesz zmienić teksty w Panelu Użytkownika to jak nam wiadomo dodatki do PHP-Fusion takie jak Panel Logowania zamieszczone są w folderze "Infusions"... tam otwieramy folder "User_Info_Panel" i co mamy? Odniesienie do locali, które umieszczone są w pliku znajdującym się pod ścieżką "php-fusion\locale\Polish"... tutaj edytujemy plik "global.php" i odnajdujemy linijki

Kod
// User Menu
$locale['060'] = "Logowanie";
$locale['061'] = "Nazwa Użytkownika";
$locale['062'] = "Hasło";
$locale['063'] = "Zapamiętaj mnie";
$locale['064'] = "Loguj";
$locale['065'] = "Nie jeste¶ jeszcze naszym Użytkownikiem?<br><a href='".BASEDIR."register.php' class='side'>Kilknij TUTAJ</a> żeby się zarejestrować.";
$locale['066'] = "Zapomniane hasło?<br>Wy¶lemy nowe, kliknij <a href='".BASEDIR."lostpassword.php' class='side'>TUTAJ</a>.";
//

2. Jak usunąć czekanie na logowanie i wylogowywanie? Nic prostszego!
Edytujemy plik "setuser.php" znajdujący się w folderze głównym PHP-Fusion... jeśli masz najnowszą wersję PHP-Fusion czyli 6.01.11 to zostawiamy plik w takiej postaci:

Kod
<?php
/*---------------------------------------------------+
| PHP-Fusion 6 Content Management System
+----------------------------------------------------+
| Copyright © 2002 - 2006 Nick Jones
| http://www.php-fusion.co.uk/
+----------------------------------------------------+
| Released under the terms & conditions of v2 of the
| GNU General Public License. For details refer to
| the included gpl.txt file or visit http://gnu.org
+----------------------------------------------------*/
require_once "maincore.php";
include THEME."theme.php";

echo " ";
ob_end_flush();
?>

Powinno zadziałać winksmiley.jpg I tak na zalogowanie i wylogowanie będziemy musieli troszkę poczekać winksmiley.jpg

3. Jeśli chodzi o usuwanie paneli... po prostu edytujesz plik który odpowiada za wyświetlanie danej strony i kasujesz linijki:

Kod
require_once "side_left.php";

Jeśli chcesz skasować lewy panel, lub

Kod
require_once "side_right.php";

Jeśli chcesz skasować prawy panel, lub obie te linijki aby skasować obydwa panele.
Jeśli potrzebujesz więcej pomocy pytaj winksmiley.jpg
prezes200
To ja tez mam pytanie...Mam panel "Master Ads" do wyswietlania bannerow, i kiedy ustawie go na dole to wszystko dziala prawidlowo, ale kiedy chce go dac na gore to wyswietla sie:

Warning: include(in in /virtual/b/v/xxx.ugu.pl/side_left.php on line 43

Warning: include() in /virtual/b/v/xxx.ugu.pl/side_left.php on line 43

Mozna cos z tym zrobic zeby dzialalo u gory?

P.S. I jeszcze cos - jakis czas temu usunalem mozliwosc dodawania newsow, artykulow itp. przez uzytkownikow, i nie mam zielonego pojecia jak to zrobilem, bo nie pamietam. Teraz chcialbym to przywrocic ale nie wiem jak :/ Wgralem od nowa user_info_panel ale to nic nie dalo...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.