Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego projekcja nie zawiera powtórzeń ?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
Meathos
cool.gif Witam ...
Poszukuję jasnej i wyczerpującej odpowiedzi na pytanie. Czemu w Operatorze rzutu, zwanej rowniez projekcji, relacja wynikowa nie zawiera powtórzen questionmark.gif?
Przykładem może być nawet fakt, iż w przypadku złączenia naturalnego w przeciwieństwie do równozłączenia zostaje użyty operator rzutu, który eliminuje powtórzenia. C.J. Date w swej pracy "Wprowadzenie do baz danych" równiez stwierdza, iż operator rzutu (projekcji) eliminuje powtórzenia w wynikowej relacji. Pytanie czemu. Podobno ma to coś wspólnego z tym, że dzieła na półzbiorach a nie zbiorach. Niestety nie jestem w stanie odnaleźć jakiegoś potwierdzenia tego faktu ;/
Bede wdzieczny za szcegolowa i szybka odpowiedz.
Meathos
SongoQ
Wydaje mi sie ze za tego posta powinienes dostac ostrzezenie lub Twoje konto powinno byc zablokowane. Jesli dostales taka prace to radz przeczytac ksiazke lub poszukaj sobie w google a wiele rzeczy tego typu jest i sam dojsc do tego czemu tak jest. Juz odpowiedz dostales na innym forum i nie spamoj takich osob tutaj nie lubimy. Jesli szukasz jelenia ktory Ci prace napisze to "won z tego forum". Doskonale wiesz o czym mowa. Na ilu jeszce forach napiszesz i bede Twoje posty czytal?
Meathos
cool.gif Witam ...
Tak to prawda, zadałem pytanie na innym forum. Jednak "Jeleniem" to możesz być Ty, kimkolwiek jesteś. Szukam odpowiedzi bądź też wskazówki gdzie mogę ją znaleźć, bo w źródłach, które posiadam nie jest wytłumaczone, czemu tak się dzieje. Poza tym jestem niemile zaskoczony chamstwem, jakie mnie tu spotkało. Spodziewam się również, iż przez osobnika "SonagoQ" (człowiek, jest określeniem tutaj nie na miejscu - a nick z kreskówki, może świadczyć tylko o ilorazie inteligencji) post ten zostanie usunięty, zaprzeczając podstawowym prawom, jakimi rządzi się FORUM internetowe.
SongoQ
Dostales juz odpowiedz na innym forum ktore Ci wskarze dalsza droge ale widze ze marnujesz czas ludzi, jesli bys byl tak inteligentny za jakiego sie uwazasz to bys szybko odpowiedz znalazl. Nie oceniaj ludzi a przede wszystkim mnie bo mnie nie znasz. Widze ze wysoka inteligencja idzie tez Twoja kultura osobista.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.