Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jportal z kim się kontaktować?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
krzysiekj
Chcę użyć Jportal komercyjnie z kim kontaktować się w tej sprawie. Wszystkie maile autora nie odpowiadająquestionmark.gifquestionmark.gif Macie jakiś działający?questionmark.gif
Skr3czu
Cytat(krzysiekj @ 2.05.2007, 19:10:33 ) *
Chcę użyć Jportal komercyjnie z kim kontaktować się w tej sprawie. Wszystkie maile autora nie odpowiadająquestionmark.gifquestionmark.gif Macie jakiś działający?questionmark.gif

Jportal zawiesil swoja dzialalnosc
wert1
JPORTAL chyba można stosować komercyjnie,
krzysiekj
Cytat(wert1 @ 2.05.2007, 19:29:09 ) *
JPORTAL chyba można stosować komercyjnie,

CHYBA?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
ARJ
Cytat(krzysiekj @ 3.05.2007, 20:20:02 ) *
CHYBA?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif

po co ten caps lock?
Cytat
Po wykupieniu licencji możemy używać go komercyjnie oraz nie musimy zamieszczać w stopce informacji o nim.

źródło http://pl.wikipedia.org/wiki/JPortal
krzysiekj
Cytat(ARJ @ 3.05.2007, 20:35:50 ) *
po co ten caps lock?

miałem wciśnięty
Cytat(ARJ @ 3.05.2007, 20:35:50 ) *

Nic mi to nie daje sad.gif
drbane
Z tego co mi wiadomo to JPortal juz padl, na topie jest teraz wiele innych skryptow;)

ot: echh:) ciekawe, teraz się już o capslock rzucająsmile.gif robi się ciekawie;) (jest jakiś zakaz pisania duzymi literami?) (wiem że to totalny offtopic, ale głowa boli jaki widze takie kwiatki)
ARJ
jak jest napisane w wikipedii "Autor prawdopodobnie porzucił projekt", więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy CMS jest uznany jako abandonware. jeżeli nie możesz uzyskać informacji od autora na temat komercyjnego użycia to daj sobie z tym spokój. wybierz inny system.

Cytat(drbane @ 3.05.2007, 21:57:59 ) *
ot: echh:) ciekawe, teraz się już o capslock rzucająsmile.gif robi się ciekawie;) (jest jakiś zakaz pisania duzymi literami?) (wiem że to totalny offtopic, ale głowa boli jaki widze takie kwiatki)

no to kolega słabo zorientowany.
po pierwsze: http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta
po drugie: http://forum.php.pl/rules.html punkt 4.j
Sabistik
Proszę o poprawę tytułu topicu inaczej zostanie on zamknięty/skasowany.

~wert1 znowu nabija posty i jak to doskonale widzę.
drbane
(zakaz CIąGłEGO pisania dużymi literami!)
---
Co to ma być ? Następny taki post i dostaniesz ostrzeżenie
revyag
krzysiekj
Cytat(ARJ @ 3.05.2007, 23:04:15 ) *
jak jest napisane w wikipedii "Autor prawdopodobnie porzucił projekt", więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy CMS jest uznany jako abandonware. jeżeli nie możesz uzyskać informacji od autora na temat komercyjnego użycia to daj sobie z tym spokój. wybierz inny system.

Kiedy właśnie ten mi najbardziej odpowiada bo jest najprostszy.
axel_pl
Ujmę to tak. jPortal w pewnym sensie nie został porzucony, a jest pare stron które stoją na tzw jP3. Niestety zbyt szybko nie możemy się spodziewać jP3. Sam jestem wykonawcą projektu związanego z jP i dostałem zgodę od Jaco.
Nie możesz używać komercyjnie jP bez odpowiedniej licencji. Jaco rzadko kiedy odpowiada na maile, ale gdy skontaktujesz się z nim przez gg, albo zadzwonisz na komórke na bank się dogadacie. On dostanie pieniążki a Ty licencje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.