stoprocent
19.04.2007, 09:57:32
Mam pytanie czy ktos z was kto uzywa nie oficjalego klienta GG ma od kilku dni problemy z lczeniem sie.
Znalazlem dzis rano cos takiego :
(
http://forum.wiadomosc.info/index.php?show...wiadomosc,od,GG)
nospor
19.04.2007, 10:05:32
Wczoraj cos mi gg szwankowalo, ale dzis dziala. Uzywam mirandy
NuLL
19.04.2007, 10:07:48
Jesli tak zrobia to zrezygnuje z gadu zupelnie a moim wiecznym statusem adres mojego jabbera..
nospor
19.04.2007, 10:11:34
Cytat
Jesli tak zrobia to zrezygnuje z gadu zupelnie a moim wiecznym statusem adres mojego jabbera..
Sam bym chetnie tak zrobil, ale wieeeelu znajomych ma tylko gg i trzeba z tego powodu cierpiec
stoprocent
19.04.2007, 10:39:42
To jest bol, bo uzywam do wszytkiego konnekta, gg jabber msn icq i tlen.
Tak samo jak null 90% ludzi ma gg i co tu zrobic, moze modul do wyswietlania reklam w konnekcie;)
jakoś przedwczoraj wyszło gg 7.7. od tego czasu na okrągło nawalają serwery.
teraz z wieloma osobami kontaktuje się poprzez Skypa ale reszta używa gg i taki z nimi kontakt zostaje.
maryaan
19.04.2007, 12:23:28
wprowadzenie monopolu na komunikator bedzie gwozdziem do trumny gg

zreszta zeby wprowadzic monopol najpierw musza wypuscic oficjalnego klienta na linuksa, chyba ze chca tylko windowsowych klientow to bedzie nastepny gwozdz do trumny
Wykrywacz
19.04.2007, 12:38:08
Z całym szacunkiem ale gwóźdź do trumny takich rzeczy jak miranda i konnekt.
Jak już zostało zauważone, 90% userów używa tylko gg.
I żeby z nimi się połączyć trzeba będzie mieć GG.
Nikt z fanów GG, nie zmieni komunikatora i zarzuci wszystkie kontakty na rzecz 1 kumpla który się buntuje i chce być lepciejszy i niekomercyjny...
//zaznaczam że używam konnekta, co nie zmienia że raczej tak rysował bym wypadki losu
nospor
19.04.2007, 12:40:42
Cytat
Z całym szacunkiem ale gwóźdź do trumny takich rzeczy jak miranda i konnekt.
Bez zartow. Swiadomosc ludzka powoli rosnie i predzej padnie GG niz porządne komunikatory
Wykrywacz
19.04.2007, 12:47:04
nospor ale ja nie mówię o świadkach jak to tu forumowe.
Tylko o ludności np. onetowej

.
Zdecydowane ich większość w ogóle nie wie że coś poza gg/tlenem istnieje.
A na ten przykład ja nie widzę opcji w której muszę zrezygnować z kontaktów do ludzi jakie mam, na rzecz tego że kolesie od gg to świnie. Rzecz jest prosta zainstaluje GG...
Aczkolwiek nadzieja jest

. Ja po prostemu nie widzę tego tak optymistycznie.
Earth
19.04.2007, 12:48:13
Ja mam linuxa i jeszcze na nim komunikatory działają bez problemu.
nospor
19.04.2007, 12:54:23
Cytat
nospor ale ja nie mówię o świadkach jak to tu forumowe.
Tylko o ludności np. onetowej
I ja mowie ogolnie a nie tylko o naszym forum.
Nie mowie ze stanie sie to za tydzien czy za rok, ale mowie ze predzej padnie GG niz normalne komunikatory o ile wogole padnie ktores z nich
maryaan
19.04.2007, 12:55:11
Cytat(Wykrywacz @ 19.04.2007, 13:38:08 )

gwóźdź do trumny takich rzeczy jak miranda i konnekt.
konnekt akurat nijak sie ma do tematu bo jest jedynie niezaleznym od protokolu klientem, wystarczy wtyka i jedziesz
empathon
19.04.2007, 13:23:51
Po pierwsze ktoś z Was wierzy, że uda im się zrobić zabezpieczenie uniemożliwiając łączenie się poprzez inne komunikatory niż native? No proszę Was... najwyżej wymagany będzie update alt klienta ( jak kadu ) / plugina.
Nie jest to po prostu możliwe gdy mamy do czynienia z czymś po stronie klienta.
NuLL
19.04.2007, 13:26:55
Ja zauwazylem ze na wtyczce konnektowej do gg dziala OK. Via transport Jabberowy mam problemy ;]
Cytat(empathon @ 19.04.2007, 14:23:51 )

Po pierwsze ktoś z Was wierzy, że uda im się zrobić zabezpieczenie uniemożliwiając łączenie się poprzez inne komunikatory niż native? No proszę Was... najwyżej wymagany będzie update alt klienta ( jak kadu ) / plugina.
Nie jest to po prostu możliwe gdy mamy do czynienia z czymś po stronie klienta.
Jakby chcieli dawno by to juz zrobili...
Wykrywacz
19.04.2007, 13:44:13
Tak czy inaczej i tak jesteśmy przestępcami.
Cytat
11. Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu (w szczególności komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu) jest możliwe wyłącznie za pomocą rozpowszechnianego przez Operatora oprogramowania służącego do korzystania z tych usług, dostępnego na stronie internetowej
http://www.gadu-gadu.pl, którego dotyczy Licencja w wersji tego oprogramowania udostępnianej przez Operatora bez jakichkolwiek modyfikacji dokonywanych przez inne osoby. Korzystanie przez Użytkownika z usług komunikatora Gadu-Gadu oraz komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu za pomocą innych programów, w szczególności służących do świadczenia przez inne podmioty innych usług internetowych, w tym usług komunikatorów internetowych stanowi naruszenie postanowień niniejszego Regulaminu. W celu wyjaśnienia wątpliwości Operator zastrzega, że użytkownik nie jest uprawniony do korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikowania się poprzez komunikator Gadu-Gadu z użytkownikami innego komunikatora internetowego, ani też nie jest uprawniony do korzystania z tych usług w taki sposób, że będąc jednocześnie użytkownikiem innego komunikatora internetowego będzie korzystał z usług komunikatora Gadu-Gadu poprzez swój Numer Użytkownika komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikacji z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu realizowanej w ramach infrastruktury, w tym oprogramowania takiego innego komunikatora tj. poprzez korzystanie z oprogramowania innego komunikatora. Użytkownik przyjmuje do wiadomości, że Operator nie jest stroną jakichkolwiek umów bądź porozumień z operatorami innych komunikatorów internetowych, na podstawie których tacy operatorzy byliby uprawnieni do udostępniania swoim użytkownikom funkcjonalności swoich komunikatorów naruszającej zakaz opisany w niniejszym pkt
NuLL
19.04.2007, 13:52:57
Dalbym glowe ze obiecali ze zlikwiduja to co tu duzo mowic gowno...
empathon
19.04.2007, 14:14:39
Cytat(NuLL @ 19.04.2007, 14:26:55 )

Tak, a po dwóch dniach zabezpieczenia byłyby złamane
Wykrywacz
19.04.2007, 14:21:48
To wystarczy aby namierzyć wszelkie próby logowania, które łamią licencję...
sztosz
19.04.2007, 14:28:55
Cytat(NuLL @ 19.04.2007, 14:26:55 )

Pozwolę sobie sprostować: Jak by potrafili, dawno by to już zrobili...
nasty
19.04.2007, 16:35:06
Jak ludziska robią kraki do Adobe Photoshop czy Windows Vista to czy nie zrobią tez i dla gg?
takie zabezpieczenie nie jest możliwe. nie na długą metę.
Jabol
19.04.2007, 16:44:33
tym bardziej, że wszystko leci przez neta. nawet nie trzeba robić deasemblacji, wystarczy pooglądać pakiety.
Ja działałem do wczoraj na normalnym GG, ale po wczorajszym padzie serwera używam konnekta i zrobiłem se aż konto na tlenie i na jabberze, a GG...cóż szkoda, że tyle znajomych mam :/ ale już trzech przekabaciłem na tlena
hwao
19.04.2007, 19:41:29
Eh, a Wy ta sama śpiewka jak za każdym razem kiedy gadacz zaczyna padać
Cytat(hwao @ 19.04.2007, 18:41:29 )

Eh, a Wy ta sama śpiewka jak za każdym razem kiedy gadacz zaczyna padać

Nie no kiedyś musiałem wreszcie "zmienić" komunikator
stoprocent
20.04.2007, 11:12:27
Wydaje mi sie ze tym razem to nie "ta sama śpiewka"
MirandaTlenKaduKonnekt
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.