Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ustawienia firefoxa
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
kamiseq
czy wie ktos jak sprawic aby przegladarka otwierala sie bez niektorych "toolbarow", ale tylko przez specjalny skrot. czyli czy jakies specjalne argumenty do exe-ca trzeba by przekazac
devnul
czyli że jak - chcesz odpalać przeglądarke użwając czegoś jak firefox.exe /tajnykod

i w dodatku żeby wtedy się odpalała z tylko wybranymi przez Ciebie toolbarami?

wydaje mi się że można przeglądarke zmusić na siłe do wczytania jakiegoś profilu (i w nim ustawić właśnie tylko wybrane toolbary) ale pweny nie jestem - musisz googlować
Jabol
Cytat(devnul @ 30.03.2007, 01:44:51 ) *
czyli że jak - chcesz odpalać przeglądarke użwając czegoś jak firefox.exe /tajnykod

i w dodatku żeby wtedy się odpalała z tylko wybranymi przez Ciebie toolbarami?

wydaje mi się że można przeglądarke zmusić na siłe do wczytania jakiegoś profilu (i w nim ustawić właśnie tylko wybrane toolbary) ale pweny nie jestem - musisz googlować

Zgadza się, da się.
firefox -ProfileManager otwiera menedżera profili, a
firefox -P <Profil> otwiera przeglądarke w jakimś profilu.
Nie wiem czy na windowsie używasz /cośtam, czy też poprzez -, ale wydaje mi się, że -.
Aha firefox --help.

Rzecz jednak w tym, że profile rozdzielają wszystko - bookmarki i takie tam. Jest jeszcze jeden sposób. Możesz stworzyć stronę w javascripcie która otworzy nowe okno z pochowanymi toolbarami i zamknie aktualne. Tylko firefox blokuje takie działania, więc musiałbyś je w profilu odblokować. I wtedy:
firefox file://ścieżka/do/pliku.html
Pozdrawiam
kamiseq
wsumie mam w nosie wszelkie bookmarki, to ma byc okno dla mojej aplikacji, wiec nawet nie potrzbuje strzlek przod - tyl, googli itp.

zobacze sobie, dzieki
devnul
pod windą chodzą - a help nie działa winksmiley.jpg
wszystkie pozostałe opcje działają
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.