Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt nieruchomości
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Kupię
PAL MAL
Witam,

Pilnie kupię licencję na skrypt nieruchomości. Płatność natychmiastowa z mBanku. W grę nie wchodzi pisanie od zera! Na pal-mal@o2.pl proszę o propozycję cenowe oraz demo skryptu.
Babcia@Stefa
Cytat(PAL MAL)
,,W grę nie wchodzi pisanie od zera!"

Heh... myślę że to chyba nie jest legalne by czyjeś skrypty kopiować, dostosowywać do całego systemu i sprzedawać za pieniądze...

Moderatorzy powinni zamknąć ten temat.

Dziękuję, Babcia@Stefa
no-name
a niby dlaczego sprzedawanie licencji na oprogramowanie miałoby nie byc legalne?
PAL MAL
Cytat(Babcia@Stefa @ 14.02.2007, 14:09:11 ) *
Heh... myślę że to chyba nie jest legalne by czyjeś skrypty kopiować, dostosowywać do całego systemu i sprzedawać za pieniądze...

Troche logiki... Nie chce kupić skryptu który nie został napisany przez mojego kontrahenta. Nie dałem do zrozumienia, że skrypt ma zostać nielegalnie skopiowany i zmodyfikowany.
TRoy
Cytat(PAL MAL @ 14.02.2007, 23:11:28 ) *
Troche logiki... Nie chce kupić skryptu który nie został napisany przez mojego kontrahenta. Nie dałem do zrozumienia, że skrypt ma zostać nielegalnie skopiowany i zmodyfikowany.

Tylko chodzi o to ze napisałeś nie wchodzi budowa od nowa..
Więc jedynie oferta dla tych co pisali już taki skrypt oraz maja do niego licencję (nie przekazali jej osobie której pisali to wcześniej, no chyba ze sami dla siebie pisali to).

A jak się nie ma takiego czegoś w swoim dorobku i żeby nie pisać to wchodzi w grę tylko kopiowanie.. co jest nielegalne za bardzo. ( tak jak pisali moi poprzednicy).
Choć zależy jeszcze od licencji, dogadania się oraz praw autorskich.

pozdrawiam

ps.

patrz --->
ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych
z dnia 4 lutego 1994 r.
(Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
[ http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?tod...=WDU19940240083 ]

a w odniesieniu do internetu to masz bardziej tutaj ukierunkowane:
[ http://www.prawnik.net.pl/pwi/faq.htm ]
[manual]
sf
@TRoy: podaj do sądu microsoft, że każdego windowsa nie pisze od nowa tongue.gif
TRoy
Cytat(sf @ 17.02.2007, 20:00:55 ) *
@TRoy: podaj do sądu microsoft, że każdego windowsa nie pisze od nowa tongue.gif

biggrin.gif

heh.. ale microsyf kopiuje i dokonuje zmian w swoim systemi (programie) ma to w prawach autorskich.
A mi chdozio o to ze nie mozesz przerobic czyjegos sklepu id tak.. bo to lamanie paw autorskich.
Jeżeli Ty pisałes juz taki program to mozesz go zmodyfikowac, lecz jesli pisales go jako prgram dydykowany dla jakiejs firmy to już nie. ale wszystko zalezy od ustalen praw autroskich.

tak ogolnie to zapraszam wszystkich do poczytania tego co pisalem wyzej (tych linków)

btw. sory za byki. biggrin.gif

pzdr.
Paweł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.