kaszczor
16.01.2007, 19:54:52
Poszukuję jakiegoś bezpłatnego gotowca, czyli skryptu, dzięki któremu mógłbym stworzyć prosty serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami. Dotychczas "ćwiczyłem" kilka CMS-ów (php-Nuke, PostNuke, Mambo, Joomla), ale tam zawsze w tych dodatkach ogłoszeniowych czegos brakuje. I tak dla przykładu, do Joomla znalazłem 2 komponenty ogłoszeniowe, ale mają one sporo niedociągnięć, bo nie można w nich nigdzie dać ograniczenia ilości znaków w ogłoszeniach, nie można zablokować wstawiania do ogłoszeń zdjęć i obrazków, nie można też umożliwić dodawania ogłoszeń osobom niezarejestrowanym. Braków w dotychczas "ćwiczonych" przeze mnie skryptach jest więcej, ale nie chce mi się już ich wszystkich wymieniać.
Czy jest w ogóle jakiś bezpłatny gotowiec do ogłoszeń, dzięki któremu mógłbym stworzyć prosty serwis z ogłoszeniami, a który spełniałby te podstawowe warunki, które opisałem wcześniej? Jeżeli tak, to bardzo poproszę o jakieś namiary na niego. Z góry bardzo dziękuję.
kilas88
27.01.2007, 17:34:56
Więc przestań szukać w CMS'ach portalowych, tylko poszukaj jakiś konkretny skrypt ogłoszeniowy.
Problemem będzie to, iż będziesz musiał najpierw zrobić jakimś sposobem stronę (np. znaleźć szablon), a następnie ten skrypt wbudować w stronę.
Tutaj masz kilka darmowych skryptów -
HotScript.pl - Ogłoszenia
kaszczor
27.01.2007, 18:26:02
Cytat(kilas88 @ 27.01.2007, 17:34:56 )

Więc przestań szukać w CMS'ach portalowych, tylko poszukaj jakiś konkretny skrypt ogłoszeniowy.
Problemem będzie to, iż będziesz musiał najpierw zrobić jakimś sposobem stronę (np. znaleźć szablon), a następnie ten skrypt wbudować w stronę.
Tutaj masz kilka darmowych skryptów -
HotScript.pl - OgłoszeniaTę stronę akurat znam. Jest tam ubogi wybor. Raptem cztery skrypty i wszystkie po angielsku. Nic godnego uwagi, niestety.
vip3r
27.01.2007, 18:41:24
wejzd na www.google.pl i wpisz tam co szukasz i tyle.
kaszczor
27.01.2007, 18:52:02
Cytat(vip3r @ 27.01.2007, 18:41:24 )

wejzd na www.google.pl i wpisz tam co szukasz i tyle.
Też już to zrobiłem i również nic godnego uwagi po polsku nie znalazłem. Google nie są stuprocentowym lekarstwem na wszystko. Jak czegoś nie ma, to pewni i Google tego nie znajdzie. Ale mimo wszystko zdałem na tym forum pytanie, bo może ktoś wie o jakimś skrypcie, o którym nawet Google nie wie.
kilas88
27.01.2007, 21:17:14
A co za problem spolszczyć?! Nie umiesz angielskiego, to skorzystaj ze słownika, English Translatora czy innego badziewia.. i nawet jeśli dany system ogłoszeniowy nie ma w adminie możliwość dodawania własnych tłumaczeń języków to można to zrobić w bardzo łatwy sposób w kodzie - zamieniasz tylko wybrane zmienne lub też bezpośrednio tekst z angielskiego na inny. Jeśli tyle nie potrafisz to.. uu.. poszukaj na Helion książek o HTML i php. To oczywiste. Tyle tych wszystkich systemów jest, że głowa boli. Nawet wykonanie takiego czegoś nie jest trudne.
Ja mam dobry skrypt ogłoszen /własna produkcja/ Rozbudowany panel admina, system rejestracji, logowania,
poziomy dostepu userow, adminow, i danych kategoriii -- ale nie za darmo.
kaszczor
3.12.2007, 08:53:26
Cytat(free @ 1.02.2007, 21:07:02 )

Ja mam dobry skrypt ogłoszen /własna produkcja/ Rozbudowany panel admina, system rejestracji, logowania,
poziomy dostepu userow, adminow, i danych kategoriii -- ale nie za darmo.

Gdzie go mozna obejrzeć i ile kosztuje?
mariusz182
7.07.2008, 15:16:10
Prosty skrypt ogloszeniowy taki jak tutaj
http://lubelskie.yahovip.plLink do skryptu:http://rapidshare.com/files/127852523/skrypt_ogloszen.zip
Zapraszam do
wymiany linkami
donfredo80
24.10.2009, 13:23:22
Ja ze swojej strony mogę polecić najlepszy polski skrypt ogłoszeń [zmoderowane] wart swojej ceny. Przetestowany, a swoją funkcjonalnością przewyższa wszystkie darmowe skrypty, poza tym masz pomoc techniczną itp. itd.
edios
10.06.2012, 12:40:26
Jeśli wciąż poszukuje ktoś skryptu ogłoszeń, dobrze napisanego od strony kodu, który łatwo można przerobić to warto sprawdzić nasze referencje i przesłane do wglądu pliki. Więcej informacji na PW lub wyszukując w google firmy Edios