Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache + php na Win95
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Peter_D
Witam
Mam pytanie.
Czy jest możliwe by chodził mi php z apachem na win 95? Robiłem instalacje appServ jak i samego appacha i lipa. Nie wychodziło. Może komuś z Was się udało. Jeśli tak to napiszcie.

THX
wassago
"nie wyhodzilo..." tzn?? apacz sie wlaczal czy pasrser nie dziala? angrysmiley.gif
Peter_D
Apache sie wywalał nie mogl znalezc pliku, który byl. php4.dll czy jakos tak.
Jesli macie jakies propozycje to piszcie. Moze tez spotkaliscie sie z takim problemem?
bendi
Cytat
pliku, który byl. php4.dll czy jakos tak.

Czy chodzi o php4ts.dll questionmark.gif Jezeli tak to trzeba go zgrac do katalogu windowsa, podobnie jak (w zaleznosci od wersji) php4apache.dll/php4apache2.dll no i php.ini of koz biggrin.gif

Jezeli chcesz sciagnij sobie instalke apacha2 i php4.3
http://www.semestr.pl/~bendi/apache2_php4.exe

Powodzenia smile.gif
Peter_D
thanx man, mam nadzeje ze to zadziala:)
Instaluje i po wszystkim?
A masz moze rowniez to wszystko + mysgl?
bendi
Cytat
thanx man, mam nadzeje ze to zadziala:)
Instaluje i po wszystkim?

Wiesz to dopiero pierwsza wersja takze jakby co wal do mnie na priva biggrin.gif

Cytat
A masz moze rowniez to wszystko + mysgl?

MySQLa nie dodowalem bo jakos tak sie instalka powiekszala, a poza tym mozna go sciagnac z www.mysql.com (tez jako instalator pod win32) wiec nie ma takiej potrzeby
Peter_D
Niestety przegranie wszystkiego (php4*pliki) nic nie dalo. Nadal mowi mi, ze nie moze znalezc pliku c:/appserv/php/sapi/php4appache.dll

Jakies inne propozycje jak postawic sobie server na win95?

h*E*L*P
bendi
Cytat
Niestety przegranie wszystkiego (php4*pliki) nic nie dalo. Nadal mowi mi, ze nie moze znalezc pliku c:/appserv/php/sapi/php4appache.dll

Jezeli uzyles instalki ktora CI polecilem to powinno sie wszystko zainstalowac do katalogu C:Apache2 inaczej dalej sie bedzie sypac, a jezeli nie uzyles to poszukaj wpisu do php4ts.dll w httpd.conf, moze to rozwiaze sprawe, bo z mojego doswiadczenia wynika, ze jezeli pojawia sie ten komunikat to wlasnie chodzi o php4ts.dll.
Peter_D
No to tak. Nadal jechalem z instalki appserv.
A do czego jest ten php4ts.dll? I co wlasciwie mam z nim zrobi [kurcze] smile.gif
Peter_D
Żadne myki z appservem ni działają.
ciągle jest komunikat:

Plik który mi podesłał bendi po zinstalowaniu wyrzuca mi komunikat ze brakuje pliku mswsock.dll

Po odpaleniu samego php mowi: brak pliku odbc32.dll.

Moze jak wgram te pliki to pojdzie.

Ale o Tym Jutro
Peter_D
Niestety Panie i Panowie. Zainstalowanie Pliku od Bendiego nic nie dało nawet po wgraniu plików odbc i ms8cistam. Nie chce ruszyć.

Jeśli macie jakieś inne propozycje to prosze bardzo. ja w ciągu 1/2 roku wyczerpałem chyba wszystkie możliwe opcje. No oczywiście poza kupnem nowego kompa. Bo teraz mam 486.

Czekam na propozycje
xamel
foxserva probowales zainstalowac?
na 486 nie probowalem, ale moze pojdzie?
rura
Spróbuj do tych 2 plików php4ts.dll i php4apache.dll skopiować jeszcze iconv.dll z dystrybucji php.
rura
No i oczywiście jeśli Apacz to tylko 1.3.xx biggrin.gif
Peter_D
A co jesli sie walnie czyli nic sie nie poprawi?
rura
Rany, nie wiem, może spróbuj zmienić na Win98. Na tym już na pewno działa.
Aha i spróbuj przeczytać o instalacji Apacza i php ze strony http://www.php.org. Tam coś jest o Win95, jakieś nowe dcom i MDAC ze strony Microsoftu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.