Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bolączka kupującego nagrywarkę...
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Master Miko
Nie wiedziałem, gdzie wpakować ten temat, więc go dałem tu.

Ostatnio szukałem dobrej nagrywarki... postanowiłem sobie kupić
2x http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31549

Czy macie jakieś doświadczenie z nią? Ktoś ma? Jak się sprawuje?

Oraz dysk (Mały w roli przechowywacza systemu):
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24823

?

Proszę o opinie i komentarze.
tiraeth
Też mam zamiar kupić sobie nagrywarkę DVD+/-RW smile.gif

Tyle, że ja myślałem nad tym. Jak to się ma do tego Samsunga ? smile.gif Może ktoś NAM poradzić?
Master Miko
Patrząc po samych parametrach...
- CENA: prawie taka sama
- Technologie: LG ma mniej jakoś :/ (mi głównie zależy na lightscribe)
- Wygląd: Samsung jest ładniejszy tongue.gif tongue.gif tongue.gif
- Marka to marka... LG to super firma.
- Ale ona nie odczytuje CD (LG) questionmark.gif Taką sobie specjalnie wybrałeś?
tiraeth
Jak to nie odczytuje CD ? smile.gif

Cytat
odczyt CD-ROM : 48 x
odczyt DVD-ROM : 16 x (12x DVD-RAM)
Turgon
Ja polecamy LiteOny smile.gif do nie dawna byłem zwolennikiem LG, ale teraz odkąd mam nowiutkiego LiteOna jest już jego zwolnnenikiem. Odczytuje zarysowane bardzo płyty etc. I ma na dodatek LightScribe i nawet nie wiem czy nie jest tańszy w obecnych promocjach od Samsunga...
escaflowne
Cytat(Master Miko @ 3.10.2006, 21:33:28 ) *
Nie wiedziałem, gdzie wpakować ten temat, więc go dałem tu.

Ostatnio szukałem dobrej nagrywarki... postanowiłem sobie kupić
2x http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31549

[...]

Proszę o opinie i komentarze.

Produktów Samsunga unikam jak ognia, ale to temat na osobą dyskusję. Produktów LG tak samo.

Zrób to co ja i kup sobie Benqa smile.gif Gdy jakieś pół roku temu szukałem dla siebie nagrywarki DVD i sprawdzałem w Internecie opinie/recenzje różnych nagrywarek, Benq miał najlepsze. Dlategoż go kupiłem smile.gif
Turgon
Co do Benqu nie polecam wcale. Mój kolega ma i tylko same problemy. Połowy płytek nie czyta... Bo zbyt porysowane Lite On nie ma takich problemów. Wszystko łyka...
kszychu
Cytat(Master Miko @ 3.10.2006, 22:16:58 ) *
- Technologie: LG ma mniej jakoś :/ (mi głównie zależy na lightscribe)

LG ma lightscribe (znaczek na szufladzie). Sam takową posiadam i mogę z czystym sumieniem polecić.
Dodatkowym plusem LG jest świetny serwis. Przekonałem się o tym przy wcześniejszej nagrywarce i monitorze (nagrywarkę od razu wymienili a monitor zrobili w 15 minut).

======edit======
Nie zauważyłem, że wskazałeś model bez lightscribe. Polecam Ci ten z ls, są niewiele droższe.
Master Miko
Cytat
odczyt CD-ROM : 48 x
odczyt DVD-ROM : 16 x (12x DVD-RAM)

O lol masz, racje, jakoś niezauważyłem snitch.gif

Heh... widzę że każdy ma inną opinię... smile.gif
Bastion
Wybór dobry : NEC
Mniejsze zło : LG
Tragedia : Samsung
Master Miko
Wasze odpowiedzi byłyby bardziej konstruktywne, gdybyście podawali MODEL nagrywarki i datę kupna... w ten sposób dowiedzielibyśmy się więcej smile.gif
Turgon
Cytat
Lp. Nazwa Ilość Cena Netto Cena Brutto Wartość Netto Wartość Brutto
1 Lite-ON DVD+/-RW SHW-16H5S LightScribe bulk + soft 1 113.12 138.00 113.12 138.00

Prosto z zamówienia smile.gif . Nagrywarka kupiona ok. 1 miesiąc temu.
tiraeth
Właśnie stałem się posiadaczem:
Lite-ON DVD+/-RW SHW-16H5S LightScribe OEM 139zł
Turgon
Widzę, że też jesteś LiteOnowcem...
tiraeth
Miałem 2 lata COMBO LiteOn i 4 lata nagrywarkę cd (od 2002 i nadal jest w innym kompie) LiteOn i nie narzekałem smile.gif
Turgon
http://skapiec.pl/site/cat/3/comp/69267
Kto chce taniej niech looka smile.gif ...
PhuyeR
Moi 2 koledzy mają Samsungi (nie polecane w tym temacie) i na razie nie słyszałem,żeby narzekali.Na jednej z nich sam nagrywałem kilka płyt i też nie mam zastrzeżeń.Posiadam nagrywarkę cd firmy LG od ponad 5 lat i jak dotąd nagrywa płyty bez najmniejszego problemu.Na polu związanym z dvd już nie jest tak różowo i sam nie wiem jaką nagrywarkę dvd wybrać.Potrzebna mi przede wszystkim z overburningiem i żeby nie tracić danych przy nagrywaniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.