Dużo osób pyta o to 'jakie forum wybrac', nie wiem czym się sugerują przy wyborze, ale ja mam pewien problem.
Potrzebuje stworzyc forum wielojęzyczne. (osoby mówiące po Polsku, Angielsku, Niemiecku, Francuzku i Rosyjsku). Do phpBB jest chyba mod który przy otworzeniu forum pyta o język, jednak:
Z phpBB są problemy, dosyc często wykrywane są krytyczne luki itp. Mam zamiar zakupic server na nazwa.pl, na jakimś forum czytałem że wersja Przema nie bardzo lubi tam współpracowac.
Co do gotowców, czyli pack`ów z modułami do phpBB. Nie lubie ich, zdecydowanie wole samemu posklejac moduły.
IPB czy VBull, odpadają. Nie będę ściągał z warezów wersji tych skryptów z 'dodatkiem'. Ich programiści to też ludzie, nie dam im zarobic, ale też nie będę używał wersji pirackiej

SMF: na forum prawdopodobnie będzie przebywac sporo osób które mało są pojętne w sprawach komputerów (wiecie chyba jak to jest?

Tak więc mam dylemat, o ile prostego CMSa na własne potrzeby stworzyłem to na skrypt forum niestety mam za mało czasu

Zapotrzebowania:
- wielojęzycznosc (z forum rożne narodowosci będą kożystac)
- obsługa ostrzeżen/dawania pochwał (też się przyda)
- przydał by się do niego dosyc dobry wygląd, taki który przyciągnął i zainteresowałby widza (tutaj SMF ze swoimi themami odpada)
- modularnosc (wiadomo, potrzebne są różne funkcje, a to kolorowanie składni, a to szybka odpowiedz itp)
pozdrawiam.