Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt pod forum wielojezykowe + ostrzeżenia
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
...
Witam,
Dużo osób pyta o to 'jakie forum wybrac', nie wiem czym się sugerują przy wyborze, ale ja mam pewien problem.
Potrzebuje stworzyc forum wielojęzyczne. (osoby mówiące po Polsku, Angielsku, Niemiecku, Francuzku i Rosyjsku). Do phpBB jest chyba mod który przy otworzeniu forum pyta o język, jednak:
Z phpBB są problemy, dosyc często wykrywane są krytyczne luki itp. Mam zamiar zakupic server na nazwa.pl, na jakimś forum czytałem że wersja Przema nie bardzo lubi tam współpracowac.
Co do gotowców, czyli pack`ów z modułami do phpBB. Nie lubie ich, zdecydowanie wole samemu posklejac moduły.

IPB czy VBull, odpadają. Nie będę ściągał z warezów wersji tych skryptów z 'dodatkiem'. Ich programiści to też ludzie, nie dam im zarobic, ale też nie będę używał wersji pirackiej winksmiley.jpg

SMF: na forum prawdopodobnie będzie przebywac sporo osób które mało są pojętne w sprawach komputerów (wiecie chyba jak to jest? winksmiley.jpg ). Testowałem, funkcjonalnosc jak najbardziej, ale podobno nie bardzo userzy odwiedzający fora lubią to forum.

Tak więc mam dylemat, o ile prostego CMSa na własne potrzeby stworzyłem to na skrypt forum niestety mam za mało czasu winksmiley.jpg Więc może coś doradzicie?
Zapotrzebowania:
- wielojęzycznosc (z forum rożne narodowosci będą kożystac)
- obsługa ostrzeżen/dawania pochwał (też się przyda)
- przydał by się do niego dosyc dobry wygląd, taki który przyciągnął i zainteresowałby widza (tutaj SMF ze swoimi themami odpada)
- modularnosc (wiadomo, potrzebne są różne funkcje, a to kolorowanie składni, a to szybka odpowiedz itp)

pozdrawiam.
nasty
Ad 2 i 3) tylko IPB ma fajny wyglad i porzadny system warnow
...
Cytat(nasty_psycho @ 1.10.2006, 20:37:48 ) *
Ad 2 i 3) tylko IPB ma fajny wyglad i porzadny system warnow

Tak, IPB wygląda naprawdę fajnie, problem w tym że jest płatny. Jest niby jego odpowiednik IceBB - ale mi za bardzo do gustu nie przypadł.

Co do systemu warnów, nie musi byc wbudowany. Wystarczy mi że będzie odpowiedni moduł do ich wystawiania.
dr_bonzo
...: (tak,zwracam sie do ciebie: ))
[i]Prosze poprawic tytul topiku,
prawidlowy brzmialby np: skrypt pod forum wielojezykowe + ostrzezenia,...[i]
raikou
Polecam FudForum.
...
Cytat(raikou @ 2.10.2006, 14:53:38 ) *
Polecam FudForum.

Tak, widziałem ten skrypt już kiedys. Ale na ilosc themów/modów nie licze haha.gif
A że grafik/webdesinger ze mnie cienki więc raczej to nie dla mnie...
Chyba będe zmuszony siedziec na phpBB :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.