Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: apache + ssl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Daniel 2006
witam

Już długi czas męczę się z tym aby postawić ssl-a. Postępuję dokładnie jak na stronie ale zawsze w końcowej fazie jak już makuje apache wyskakuje błąd, czepiałem się czego mogłem ale nic nie pomogło. Pokazuje mi się taki błąd :

Kod
/usr/local/src/openssl-0.9.8b/libcrypto.a(dso_dlfcn.o)(.text+0x1ad): In function `dlfcn_bind_var':
: undefined reference to `dlsym'
/usr/local/src/openssl-0.9.8b/libcrypto.a(dso_dlfcn.o)(.text+0x1f2): In function `dlfcn_bind_var':
: undefined reference to `dlerror'
/usr/local/src/openssl-0.9.8b/libcrypto.a(dso_dlfcn.o)(.text+0x2ed): In function `dlfcn_bind_func':
: undefined reference to `dlsym'
/usr/local/src/openssl-0.9.8b/libcrypto.a(dso_dlfcn.o)(.text+0x337): In function `dlfcn_bind_func':
: undefined reference to `dlerror'
/usr/local/src/openssl-0.9.8b/libcrypto.a(dso_dlfcn.o)(.text+0x68a): In function `dlfcn_unload':
: undefined reference to `dlclose'
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [target_static] Błąd 1
make[2]: Leaving directory `/usr/local/src/apache_1.3.34/src'
make[1]: *** [build-std] Błąd 2
make[1]: Leaving directory `/usr/local/src/apache_1.3.34'
make: *** [build] Błąd 2

nie wiem co jest grane, mam już dość kilka dni sie z tym morduje, zmieniałem wersje apache, openssl-a, próbowałęm z apache_1.3.34+ssl_1.57.tar.gz ale zawsze mam ten sam błąd sad.gif

Bardzo prosze o pomoc

z góry dzięki
pozdrawiam Daniel
peesz
Witam,
instalowałem ostatnio Apache'a + SSL, również używałem instrukcji z "linio". i wszystko poszło OK. Ja kompilowałem Apache'a 2.2.2 pod Fedorą 5.
Oto moje parametry kompilacji:
Kod
./configure
  --prefix=/usr/local/apache
  --enable-speling
  --enable-rewrite
  --enable-ssl
  --enable-so
    make
    make install

Potem oczywiście klucze i konfiguracja Apache'a.
Daniel 2006
mi apache 2.2.2 się nie zainstalował, ale z apache 2.0.58 nie było problemów wszytsko mi działa bardzo ładnie ssl, php, mysql.

teraz pobawimy się php winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.