Mam taki o to problem:
Buduje sklep internetowy w oparciu o bazę MSSQL, na której działa subiekt. Praktycznie całe zarządzanie odbywa się przez Subiekta GT. Praktycznie wszystko mi już działa. Złożone zamówienie wchodzą odrazu do bazy subiekta itd., ale
no właśnie, ale gdy chce wyjąć obrazek z bazy, który został dodany przez Subiekta to w najlepszym wypadku 2cm obrazke się pojawia, a więcej tylko szare pole wielkości zdjęcia. Próbowałem wielu sposobów np:
<?php $query="SELECT zd_Zdjecie FROM tw_ZdjecieTw WHERE zd_Id=$id"; $result=mssql_query($query); $image=mssql_fetch_array($result); imagejpeg($im[zd_Zdjecie]); ?>
przykład wyżej działa w mysql bez problemu. w mssql tylko część się wyświetla albo wcale (w zależności, które zdjęcie chce wyświetlić.
Na necie znalazłem jeszcze taki sposób, wywala błędy, więc albo źlecoś robie albo wogóle to jest źle.
<?php $query="SELECT zd_Zdjecie FROM tw_ZdjecieTw WHERE zd_Id=$id"; $result=mssql_query($query); $data=mssql_fetch_array($result); $im = imagecreatefromstring("$data"); imagejpeg($im); ?>
W większości przypadków wyświetla się URL do aktualnej strony, a jak wezme pokaż źródło to widze krzaczki.
Czy ktoś może mi pomóc?
Pole w bazie subiekta do przechowywania zdjęcia jest typu image.
Jak ktoś ma pomysł co z tym zrobić to proszę o odpowiedź na forum, albo na maila albo na gg: 3030365.
Pozdro,
Mike