Cytat(qbuz @ 2006-01-12 02:54:34)
Cytat
ja nie chce, zebyscie mi napsiali kod, tylko powiedzieli jak go napisac...
Musisz otworzyc jakis edytor no i pozniej tam w nim piszesz kod. Na koncu dajesz CTRL+S i done.
ale jestes dowcipny i pomocny!!
@
M45t3r:nie wiem jak jest w jportalu ale w takim wypadku zdecydowal bym sie na baze danych dla wiekszej ilosci danych nie ma sensu bawic sie plikami (moze pisze tak dla tego ze nie lubie operacji na plikach

) ja zrobilbym to na dwoch tabelach w bazie:
1. przechowujaca nazy sond i pytania i jakis identyfikator sondy
2. przechowujaca odpowiedzi i ilosc oddanych glosow na kazda z odpowiedzi i identyfikator do sondy (wykorzystujesz w zapytaniu przy where)
zliczanie i wyswietlanie to tak jak opisalem w czesniej tylko zamiast opercji na plikach robisz zapytania do bazy. glos raz na 24h uzyskasz dziekie cookie (bylo wiele watkow na forum napewno znajdziesz) oczywiscie nie daj to 100% pewnosci ale nic nie jest pewne
dodawianei i edytowanie sond to panel administratora musisz zaprojektowac. najlatwiej robisz inputy jeden dla pytania i np. 5 dla odpowiedzi tylko skryptem sprawdzasz jak jakies pole jest puste to nie dodajesz do bazy jako odpowiedz. edytowanie na tej samej zasadzie. mozesz to rozbudowac o pole akceptacji ankiety oraz date do kiedy ankieta ma byc wyswietlana.