Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolejny zakup...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
_Mateo
Witam smile.gif

Wiele już mi pomogliście w zakupach sprzętu... notebook, odtw. mp3... Ale w związku z wychodzeniem abonamentu pragnę się do Was zwrócic o pomoc w wyborze telefonu. Mam na celowniku: Nokia 6230i / 6230, Siemens SX1, Siemens s65 oraz Sony Ericsson K700i. Być może ktoś z Was posiada jeden z w/w modeli, a jeśli tak, to bardzo proszę o podzielenie się relacjami z użytkowania telefonu.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Mateo.
Ociu
Ja Ci opowiem, jak moi koledzy opowiadają o swoich fonach, bo ja mam tylko siemens'a c65.

SX1 to smartfon, łapie bardzo dużo wirusów...
K700i bardzo fajny, dobra polifonia i dobry wyświetlacz.
6230i - nie najgorszy winksmiley.jpg ma dość obry aparat.
S65 nie znam :/

IMHO S.E. K700i wypada najlepiej.
kszychu
IMHO telefon powinien służyć do ..... rozmów telefonicznych! Od kilku lat bardzo dobrze sprawdza mi się nokia 6210 i jeżeli będę ją zmieniał to chyba tylko na 6310 ;-)
GrayHat
kup sobie n-gage qd normalnie wymiata ;D rozne gierki itp....
za 649zl mozesz kupic nowke z serii finlandzkiej.... w heyah
dostaniesz gierke gratis troche lipna ale juz karte 64mb masz ;P
anas
Hello.

Nigdy w życiu K700i - awaryjny, wolny, wiesza się, nie ma symbiana, obudowa to plastikowa tandeta - mialem i szybko sprzedalem - na czym zalezy Ci jesli chodzi o telefon? jesli do biznesu to tak jak wpsomnial przedmowca dobre komorki firmy Nokia to 6210 i 6310 - jesli stac Cie na cos lepszego - to komunikator - osobiscie nie korzystam, ale moge smialo polecic bo uzywalem, a znajomi co maja sa bardzo zadowoleni.

Jeśli maży Ci się szpan wiocha, jestem fajny, bo mam fajny telefon - to bez różnicy - byleby ładnie świecił i mrugał i nie zapominajmy o wysypujących się tonach beznadziejnie brzmiącego dźwieku - mus to aparat i wbudowana kamera, oczywiście wszystko ładnie opakowane smile.gif Co wybierzesz będzie dobrze smile.gif.

pozdrawiam

anas
NuLL
Jak cię stać to bierz 6230i - wszystko co może być w komórce zamknięte w klasycznej obudowie smile.gif
SX1 ma dziwna klawiature i jest dość duży, jednakże Symbian daje sporo możliwości zabawy. Niestety są problemy z MMC jakoże telefon ma problemy z ich obsługą.

Polecam Nokię smile.gif
_Mateo
Dzieki piekne, rowniez od poczatku obstawałem przy Nokii, a co do ceny, to nie jest aż tak wyskoa jak mowicie, ale i tak spora - w abonamencie płace za nią 595 zł brutto (tzn. dla mnie to 5 letni dochod wliczajac urodziny, ale moja babcia wymiata biggrin.gif). W kazdym razie jeszcze raz dzieki za służenie radą smile.gif
N-gage nie dla mnie - po co mi gry 3d w telefonie smile.gif Ja chce odtw. MP3 i aparat dobrej (tzn jak na telefony) jakosci smile.gif
GrayHat
noto 6600 winksmiley.jpg albo 6630 ;D i masz jeszcze tv (odbior w wawie)
Pigula
Cytat(kszychu @ 2005-08-08 15:32:24)
IMHO telefon powinien służyć do ..... rozmów telefonicznych! Od kilku lat bardzo dobrze sprawdza mi się nokia 6210 i jeżeli będę ją zmieniał to chyba tylko na 6310 ;-)

masz racje 6310i jak telefon sluzbowy wytrzymywala matce prawie dwa tygodnie po zalaniu fanta tongue.gif (przez moja siostre) i osuszeniu w komisie trzyma bateria tydzien a telefon jest uzywany non stop juz 3 lata
Cytat
noto 6600 winksmiley.jpg albo 6630 ;D i masz jeszcze tv (odbior w wawie)

zupelnie jak kolo gospodyn wiejskich krawaty wiaze, usuwa ciaze... smile.gif
teraz to telefon coraz mniej ma funkcji telefonu a coraz wiecej badziewia po co?
kszychu
Cytat(_Mateo @ 2005-08-08 20:10:15)
Ja chce odtw. MP3 i aparat dobrej (tzn jak na telefony) jakosci smile.gif

No to kup sobie odtwarzacz mp3 i aparat fotograficzny oddzielnie. Aparaty wbudowane w telefony (nawet te najlepsze) są gorszej jakości od najgorszych NoName'ów kupionych na allegro za 200zł. No bo zastanówmy się, jak obiektyw wielkości pinezki może mieć dobre parametry?..
Jak mawiała moja babcia: jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
_Mateo
kszychu chodziło mi o taki do MMS'ów (bo z nich korzystam bardzo często), a odtwarzacz to fajna sprawa - wszystko w jednym... A to że bezwzględnie patrząc na ich jakość są do bani, to co ja na to poradze... Grunt zeby zdjecia byly czytelne i w miare dobre na ekranie komorki smile.gif

Ponadto: Dzisiaj stałem się szczęśliwym nabywcą nokii 6230i smile.gif Jest bardzo fajna, odtw. MP3 w miare niezły (acz nie to co zen smile.gif ) a zdjecia z aparatu... jak to z komorki, tylko wieksze smile.gif
Marusz
Cytat(_Mateo @ 2005-08-09 13:13:03)
Dzisiaj stałem się szczęśliwym nabywcą nokii 6230i smile.gif

Jak mozesz, to podaj cene takiego aparatu i siec w ktorej zostal kupiony. Ostatnio za mna chodzi...
GrayHat
czy ja wiem czy on fajny... moj brat go ma... troche dziwnie z tym przyciskiem menu winksmiley.jpg pozatym IMO jest wolny
NuLL
@Marusz - ponad tysiąc kosztują wszędzie gdzie widziałem.
_Mateo
@GrayHat: To Twój brat ma jakiś do bani model - u mnie smiga ze az heyy biggrin.gif A środkowy klawisz to kwestia przyzwyczajenia i gustu - mnie on np. odpowiada.

@NuLL: ja ją zakupiłem za 120 zeta z groszami (tzn. moya babcia biggrin.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.