Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Informatyka @ UW
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
serafin
Zastanawiam się nad ostatecznym wyborem uczelni. Obecnie rozważam 3 możliwości:

- Uniwesytet Warszawski - Informatyka
- Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu - Informatyka
- Uniwersytet Gdański - Informatyka

Moze ktos z was jest studentem ktorejs z ww. uczelni i podzielby sie swoimi wrazeniami ze studiowania...

Z gory dziekuje za wszelkie informacje, pozdrawiam
kicaj
Jezeli tylko z tych trzech, to wiadomo ze najlepszym i najtrudniejszym wyborem bedzie W-wa
NuLL
Miałem studiować informatykę na UG. I poszedłem na Politechnikę Gdańska. Czemu questionmark.gif Na UG jest więcej teorii niż praktyki - wykłady nudne bo czsami sobie pozowlę wejść. Poza tym łatwiej o pracę mając dyplom inzyniera niż magistra.

Jeśli masz trochę samozaparcia proponuję PG.
Seth
A moze 4rty wybor: WAT - Wojskowa Akademia Techniczna w Warszawie - studia cywilne.
Naprawde wysoki poziom (wiem, bo tam studiuje winksmiley.jpg) i bardzo dobre zaplecze techniczne i dydaktyczne.
Ace
To prawda, WAT tez jest niezla szkola, kilku znajomych tam studiuje i mowia ze jest ok. Sam mialem tam studiowac, ale fakt zebym dojezdzal do szkoly ok 1.5h mnie zniechecil tak bardzo ze nawet zapisac sie na egzmain nie chcialo mi sie jechac smile.gif

Seth - warszawiak questionmark.gif
tes
Ja jestem na AGH, na Informatyce Stosowanej - wydzial Metalurgii i Inz. Materialowej.
Coz moge powiedziec : hmm, walcze na razie z matma, reszte zdalem w pierwszym terminie. Podoba mi sie dosc wysoki poziom stawiany nam jesli chodzi o programowanie. Wreszcie mnie to do czegos zmusilo. W ogole to masz duze mozliwosci studiujac tutaj - przeniesienie sie na inny wydzial (a wydzialow jest w ch....) i np. gdybys chcial zaczac studiowac telekomunikacje to ci duzo przedmiotow odpadnie na wstepie, bo beda przepisane.. ;] Jedyny mankament na tym wydziale to to ze np. na 3cim semestrze bede mial chamskie przedmioty zwiazane z Inz. Materialowa :/ Ale pozniej jest coraz lepiej ;] W ogole to tutaj jest lajcik tongue.gif Jest jeszcze IS na innych wydzialach:
Elektryczny - chyba najbardziej prestizowy
Fizyki i techniki jadrowej
Chyba cos z ochrona srodowiska

Jest to chyba jedyny taki kierunek w Polsce wiec, mozna sie pokusic, zwlaszcza ze teraz bedziesz przyjmowany na zasadzie wynikow z nowej matury + test kompetencji smile.gif

Pozdrawiam.
Seth
@Ace: tak
kszychu
@Seth, a może EiTI ("elka") na PW?
Seth
Tez jest niezla ale nie chodzilem tam, wiec nie moge nic konkretnego o niej powiedziec winksmiley.jpg
mikolus
Ja studiuje na UAM fizyke. Ogolnie informa na UAM jest nudna, sama teoria, masa matmy. Na wydziale fizy byl kierunek informatyka stosowana, bardzo ciekawy, ale niestety juz go zamkneli. Ogolnie chyba lepiej wybrac politechnike.
Ace
odnosnie politechniki warszawskiej - MINI - matematyka i nauki informacyjny COMPUTER SCIENCE - studja po ang, ok 2k/semestr, ponoc bardzo dobre, znajomy chodzil na nie i byl bardzo zadowolony - ale to juz platne rozwiazanie, chodz rownie dobre, jak nie lepsze - ze wzglednu na studia anglojezyczne.
hmmm
ja mam dylemat tak samo jak kolega, bo ... zastanawiam sie nad:
- pw
- uw
- wat
- pwr
w 'ostatecznosci' pg, a uwm to juz deska ratunku.
duze ambicje, a mozliwosci? sam nie wiem, okarze sie.
wszedzie na informatyke, no ale sam jeszcze sie nie zdecydowalem ... :/
seaquest
No właśnie, a może trochę więcej informacji na temat telekomunikacji na AGH? Bardzo interesuje mnie ten kierunek a wybór czeka mnie już za rok...
ARJ
Cytat(seaquest @ 2005-02-28 20:55:18)
wybór czeka mnie już za rok...

mnie też @seaquest, mam nadzieję że wybór będzie dobry.
patrycjusz
pjwst,pw,uw - reszte papierów można sobie wsadzić w ... www tongue.gif
tak poważnie, Panowie, czy wybierzecie WAT czy PW nie ma żadnej różnicy jak staniecie do walki z gościem który może mieć "prywatna" wyzsza szkole w pcimiu dolnym, ale w CV ma 15 potężnych wpisów z czego 5 wsrod najwiekszych firm w polsce, lezycie i tyle... chyba że macie równie imponujące CV to wtedy jest o czym rozmawiać, to raz...
dwa to to że zależy co chcecie robić po tych studiach, jak chcecie pracować dla gigantów albo u gigantów to z innym papierkiem niż pjwstk,uw,pw,wat możecie sobie....
tak samo jak chcecie pracować w np. administracji publicznej,
trzy to czy oprócz tych studiów coś planujecie, nie wiem po pięc języków na średnim poziomie z aktualnymi certyfikatami (nie starszymi niż 2 lata)? do tego prawo jazdy, jakieś papierki z różnych fajnych szkoleń itd,
Podsumowując, nie patrzcie na swoje wykształcenie przez pryzmat tylko wyższej szkoły, wiadomą sprawą jest że jest ona kluczem, ale kolosalne znaczenie ma reszta, cała reszta papierków które będziecie nosić ze sobą w teczce do potencjalnego pracodawcy...
Pozdrawiam patS
P.S. purystom językowym z góry mówimy NIE tongue.gif -> piszę po 8 godzinach snu od 3 dni więc proszę o ułaskawienie najwyższą izbę purystów językowych na tym forum biggrin.gif
tes
Cytat(seaquest @ 2005-02-28 19:55:18)
No właśnie, a może trochę więcej informacji na temat telekomunikacji na AGH? Bardzo interesuje mnie ten kierunek a wybór czeka mnie już za rok...

Mam 2ch kolegow w mieszkaniu, ktory studiuja EiT smile.gif Wiec mozesz pytac o co chcesz. Ale opisze ci pokrotce: (jestesmy na 2. semestrze wiec informacje beda opieraly sie o ubiegly semestr smile.gif) :
-Matma - w ch... nauki, trafili na kobiete, ktora ma jazde na punkcie teorii smile.gif kolo ~50 osob bedzie mialo 3ci termin... a u niej co nastepny to trudniejszy, wiec nie wiadomo ile luda zda. Obydwaj koledzy jednak zdali smile.gif (jeden od razu, drugi mial poprawke z teorii...). Tak ma sie rzecz z analizy, podobno z algebry maja lepiej, tez duzo nauki, ale jakos mniej narzekali.
-Podstawy informatyki mieli na I semestrze - polegalo na napisaniu projektu (90% osob oddalo kupiony.... )
-Fizyka - duzo nauki w sumie, bo 2x w tygodniu mieli wyklady i 1x cwiczenia, a teraz maja 2x wyklad, 1x cwiczenia i 1x laboratoria, wiec fizyki ooglnie na tym kierunku jest duzo.
-Do tego dochodzi jeszcze Zapis Konstrukcji, WF, przemdiot humanistyczny.... ale to juz spokojnie idzie zaliczyc smile.gif

Nie wiem.... nie wiem na co bys chcial znac odpowiedz smile.gif
sticker
To sie dołącze.... Ja jestem na Informatyce na P.Wrocławskiej osobiście polecam o innych nie mowi bo nie wiem (Ponać PW robi z ludzi wariatów- znajomego kumpel dostał pierdolca od tego co robili biggrin.gif )
Ale decyduj sam zebys nie miał do nikogo proetensji
hmmm
@sticker hehe, no chyba zartujesz, ze mialbym (albo ktokolwiek inny) obwiniac kogos za to, ze polecil mu jakis kierunek na jakiejs uczelni, a pomysl okazal sie niewypalem, heh smile.gif

@patrycjuesz, co do snu ... w miesiacu na palcach obu rak zlicze dni, kiedy spie wiecej niz 7 godzin. w dzien nigdy nie spie tongue.gif
no i masz racje z tymi papierkami, ale ... prywatne kosztuje, a mnie np. nie stac zeby bulic czetorocyfrowe sumki w pjwstk.

prosimy o wiecej informacji o uczelniach biggrin.gif
rubin
Polecam:
- PWr najlepiej wydzial IZ - dobry poziom, po studiach nie ma probmeow z praca

Nie Polecam:
-PG - wyscig szczurow (potwierdozne przez znajomych), za powtarzanie kursu od 800-1500zl + dziekan odrzuca wszelkie podania o obnizenie kasy
tes
Cytat(rubin @ 2005-03-01 16:57:08)
Polecam:

Boze jak mnie takie wypowiedzi smiesza.....

Sprawdz czy 100% absolwentow z tamtego roku ma prace.
Btw. co do pracy to to jest fuks i tyle.... a potem to juz doswiadczenie sie liczy i po frytkach, chocbys kuzwa 5 kirunkow skonczyl.
sticker
PWr - oczywiście wydział Elektroniki smile.gif
Ale tak serio to jeżeli nie chcesz programować tylko w językach wysokiego poziomu i nie interesuje Cie programowanie mikrokontrolerow i układów cyfrowych to chyba lepiej IZ tam jest sporo klepania ... Chociaż i na Elektronice (inf) na 3 roku juz sie ostro zasuwa Wlasnie ucze sie php i sql tak troszke z przymusu bo mam zrobić projekt jakis projekt z baz ale zaczyna mi sie to podobać smile.gif i chyba tak mi zostanie
patrycjusz
Witam,
odnośnie PW i pracy po niej, poczęści potwierdzę tą informację, sporo moich znajomych kończąc PW (lub będąc na ostatnich semestrach) już znajdowało pracę, i ten odsetek może 100% nie wynosi ale jest imponujący, -> oczywiście mowa o osobach które tam jakieś doświadczenie mają.
Odnośnie tematu, dodam tylko tyle, że z papierkiem prawie każdej z tych prywatnych uczelni (poza pjwstk) będziecie sobie mogli tyłek podetrzeć za pare lat w porównaniu do papierku z UW lub PW, a dlaczego?
Otóż kochani, żadna duża i poważna firma nie kojarzy takich prywatnych uczelni,
"a jaką Pan wyższą uczelnie skończył?" (spytają się was),
".... (i tutaj nazwa prywatnej uczelni)",
"a to nie kojarzę"
Takiej odpowiedzi możecie oczekiwać -> oczywiście mówię większości poważnych, dużych i renomowanych firm. Dlaczego? bo nikt z kadry zarządzajacej (chyba że sam nie kończył tej uczelni) jej poprostu nie zna, nie zna również najprawdopobniej osób po takiej uczelni bo wypuściła ona conajwyżej kilka tysięcy absolwentów za cały swój okres działalności.
W przeciwieństwie UW,PW ( z prywatnych uczelni -> pjwstk ->90% wykładowców pokrywa się z PW) mają swoją markę reszta ma tylko "tymczasowy brend", można oczywiście polemizować w której więcej się nauczycie... (i tutaj nazwa ulubionego wykładu biggrin.gif), ale to tylko polemika.
UW,PW - te nazwy zna i kojarzy większość kadry zarządzającej w renomowanych firmach IT, i z nich absolwenci mają pierwszeństwo, grubo deklasujące calą resztę.
O sektorze publicznym nie wspominam, bo tam jak słyszą "wyższa szkoła...." i nie jest nią pjwstk to już odpadacie w porównaniu do UW,PW.
Podsumowując, czy tego checie czy nie PW,UW mają swoją ugruntowaną pozycję, której żadna prywatna uczelnia nie jest w stanie zakłócić i tyle.
Wybór należy do was, jak chcecie pracować w renomowanych firmach, przy renomowanych projektach to UW,PW (ew. inne znane Państwowe wyższe uczelnie -> Poznań , Wrocław) i ew. druga kategoria -> pjwstk, resztą sobie można....
pzdr
rubin
Cytat(tes @ 2005-03-01 22:28:39)
Cytat(rubin @ 2005-03-01 16:57:08)
Polecam:

Boze jak mnie takie wypowiedzi smiesza.....

Sprawdz czy 100% absolwentow z tamtego roku ma prace.
Btw. co do pracy to to jest fuks i tyle.... a potem to juz doswiadczenie sie liczy i po frytkach, chocbys kuzwa 5 kirunkow skonczyl.

Szanowny Kolego z osob ktore znam (ok 10) ktore koncza/skonczyly ten kierunek wszyscy maja prace i to na dobrych stanowiskach i w dobrych firmach.
Twierdznie ze 100% ludzi ma prace jest absurdalne. Ostatnio bylo gdzies ze w Urzedize Pracy w jakims miescie jest zarejestrowanych 2 lekarzy.
Jak ktos noga to niewazna co skonczy a i tak moze miec problemy.
tes
Szkoda ze na PW nie konczy studiow rocznie ~100k osob, bo nie mielibysmy bezrobocia na taka skale.
Dobra, niewazne, nie rozumiesz o co mi chodzi.
Cysiaczek
Eh. Inforamtycy.... Ja studiuję Filozofię na UZ i nawet w pracy sa mi te studia niezmiernie pomocne smile.gif
bela
@serafin tak btw, czemu uniwerek a nie polibuda snitch.gif
_Mateo
Wiecie co, moja siostra studiuje na Uniwersytecie Jagielońskim 1 rok na kierunku Matematyka-Fizyka-Informatyka, jeśli się nie myle. Wiem, że to kawałek drogi od warszawy, ale ona też zamieszkała w Krakowie... W koncu Jaworzno jest odległe o jakieś 60-70 kilosów... Jest z nich bardzo zadowolona, ale poziom dość wysoki smile.gif
Pozdrawiam, Mateo
hwao
Cytat(bela_666 @ 2005-03-06 18:22:35)
@serafin tak btw, czemu uniwerek a nie polibuda snitch.gif

Serafin ma juz dosc bud i klatek schodowych offtopic.gif guitar.gif tongue.gif winksmiley.jpg
Edd_s
Witam, tak widze że w tym temacie jest mowa o studiach, ja mam do wyboru
1. WAT - informatyka
2. PW - Computer Science
I nie wiem co wybrać, na 2 opcje nawet mnie stać, tylko nie wiem co będzie lepsze (po czym dostanę lepiej płatna prace) jeśli możecie mi doradzić to bym prosił bo mam naprawde mało czasu na podjęcie decyzji, Z góry dzięki, pozdrawiam.
nazihipi
Cytat(Edd_s @ 12.08.2006, 21:04 ) *
(po czym dostanę lepiej płatna prace)

nie wiem tego, nie wiesz tego Ty, nie wiedzą tego Twoi przyszli pracodawcy (o ile tacy będą, bo pytanie "godne" przyszłego studenta)
.rh-
Polecam Pjwstk, dobra kadra, dobre zaplecze techniczne, przy okazji bardzo dobra nauka angielskiego. Bardzo dobra wymiana miedzy uczelniami z europejskimi i nie tylko. Minusem jest cena... ale jesli jestes olimpijczykiem masz duuza zniszke.
php programmer
No coż, nie polecam UG,
choć może teraz już coś się zmieniło,
dobre jest to że jedynym kryterium przy rekrutacji
jest jedynie egazmin z matmy, a nie oceny z matury,
co jest sprawiedliwe, bo nie wiem jak jest teraz z nowymi maturami
ale przecież na tych starch maturach to ocena ocenie nierówna
mariuszn3
Ja po trzecim roku przerwałem studia po trzecim roku na PW (Wydział Mechatroniki) miałem tam upatrzony kierunek 'Techniki Multimedialne' w ciągu paru lat studiowanie zdążyli przenieść wybór kierunku z przed przejściem na 3-ci na przed przejściem na 4-ty rok.
Ogólnie całe moje zainteresowania i pasje krążą wokół technik multimedialnych bawiłem się i w produkcję muzyczną i wideo, teraz dużo programuje. Problem mojego wyboru polegał na tym, że jednak mimo wszystko był to przede wszystkim wydział mechaniczny i chciał nie chciał trzeba przejść przez tematy typu mechanika, wytrzymałość materiałów i to nie na pół gwizdka ale śpiewająco.
Na trzecim roku pojawiły się przedmioty obieralne z zagadnień multimedialnych, wybrałem upatrzone przez siebie, poziom zajęć był na poziomie przedszkolnym.. po prostu budowa jakiegoś prostego projektu za pomocą instrukcji krok po kroku. Zajęcia były prowadzone przez ludzi bez praktycznego doświadczenia i na pewno nie pasjonatów tematu, po prostu ludzi, którzy coś kiedyś na własne potrzeby zrobili w temacie, bo musieli i teraz jako doktoranci zostali na wydziale, bo też pewnie żadnych lepszych perspektyw nie mieli.

Po trzecim roku pojawiła mi się bardzo ciekawa możliwość zawodowa, na początku chciałem to pogodzić ze studiami na zasadzie rocznych praktyk, nie mniej ze względu na nie najlepsze wyniki i na nie pozaliczane przedmioty (te mechaniczne) głowy wydziału nie dały mi na to zgody.
W efekcie studia zostawiłem i tak naprawdę od tamtej pory dopiero czuję, że się rozwijam i uczę czegoś praktycznego. Prawda jest taka, że nawet gdybym dostał te praktyki nie wróciłbym na studia (choć wstępnie takiej możliwości nie brałem pod uwagę).
Może gdybym był na innym bardziej ukierunkowanym w moje pasje wydziale bym się lepiej odnalazł... może na Elektronice na PW, może na Informatyce na UW.. ale wątpię, pomijając fakt, że ze względu na dużą ilość osób na miejsce, na pewno bym się tam nie dostał.
Zawsze też było tak, że nigdy nie chciałem rezygnować ze swoich pasji a żadko się zdarzało by szkoła/uczelnia dawała mi możliwości realizacji w tym co mnie naprawdę interesuje.
Prawda jest też taka, że aby przejść studia na polibudzie jest parę takich lat, gdzie musisz się oddać na 100% rezygnując lub sprowadzając na totalny margines pozaszkolne tematy i myślę, że tu jest błąd naszego systemu, na Mechatronice indywidualny tok studiów jest dla wybrańców, podczas gdy na uczelniach na zachodzie jest to standard...

Wiecie na przykład ile jest obowiązkowych zajęć na uniwersytecie w Oxford? smile.gif
Trochę ciężko w to uwierzyć ale coś koło dwóch godzin miesięcznie smile.gif Te dwie godziny to spotkanie profesorem i rozmowa na temat tego czego się w poprzednim miesiącu nauczyło i konsultacja odnośnie tego jak powinna przebiegać nasza dalsza droga.. po prostu jesteś na uczelni na której jest wszystko co potrzebujesz i Ty sam z pomocą doświadczonych ludzi decydujesz o kierunku swojej nauki..
Dla mnie to jest model idealny.. ale oczywiście jeszcze sporo lat minie zanim będzie można coś takiego u nas zrealizować.

Co do tak zwanego papierka w Polsce to w tym zawodzie znaczy on tyle co nic. Jeśli ktoś idzie na studia po tytuł jest głupcem. Jak idziesz na studia patrz pod kontem, czego tak naprawdę będziesz mógł się tam nauczyć, jakie ta uczelnia daje perspektywy rozwoju.. a nie pod kontem czy papierek z nich będzie lepiej wyglądał dla pracodawcy.. Papierek to mit naszych rodziców, którzy mają PRL'owskie doświadczenia i owoc strachu, że zawsze bezpieczniej go mieć niż nie mieć.
Jeśli coś naprawdę potrafisz nie będziesz miał nigdy większych problemów ze znalezieniem dobrej pracy bez względu na to czy jesteś po 6-ciu latach podstawówki czy masz tytuł doktora.

Jeszcze nie zdarzyło mi się aby gdzieś zapytano mnie o wykształcenie i by było ono jakimś warunkiem. Prawda jest taka - jest duże zapotrzebowanie na doświadczonych programistów, którzy wiedzą co robią, za to jest masa świeżo upieczonych magistrów, którzy są bardzo kiepsko zoorientowani od praktycznej strony tematu i to ich CV się przewalają w kupie sobie podobnych.. z których pracodawcy po prostu losowo albo po znajomości wybierają.
W jak wielu ogłoszeniach widzicie w wymaganiach obok znajomości obiektowego programowania w php5, wykształcenie wyższe? Jeśli tak się zdarza to dotyczy to starych zastałych firm, które dają bardzo kiepskie szanse na rozwój. Przykładowo moja Mama pracuje w ośrodku informatyki PKP i tam mają klauzylę, że starszy programista musi mieć ukończoną wyższą uczelnię.. ale ta klauzala się nie zmieniła od czasów PRL'u smile.gif
quba
A gdybym miał wybierać między informatyką w Warszawie, Krakowie a we Wrocławiu, to która uczelnia wg was najlepsza?
raf2001
Witam!
Mam małe pytanka(niejetem całkowicie w temacie - nieczytałem wszystkich postów). Otóż jak ma się sprawa miejsc na UW, PW ,WAT na wydziałach informatyki (i jakie mogą być wydziały pokrewne), oraz jak z punktowaniem - jak oceniają i wybierają na te uczelnie. Po drugie jakie studia zaoczne byście polecali(oczywiście informatyczne). Ten wybór czeka mnie za roczek i chciałbym mieć małe rozeznanie smile.gif. Pozdrawiam
balker
Tak czytam i czytam ten temat i myślę, że chyba nie był by to głupi pomysł go podkleić... chociaż wątpie, aby ktoś szukając informacji o uczelniach szukał na forum o php tongue.gif, no ale coż... może kiedyś przypadkiem...

Przeczytałe wszystkie (jak dotąd) posty i ciekawi mnie jedna rzecz... dlaczego nie jest wymianiana taka uczelnia jak AGH bądź UJ? Z tego co mi wiadomo to ja bym ją klasyfikował zaraz po UW, a przed PW... no chyba że czasy się zmieniły... jednak sądząc po rezultatach osiągnietych z tej uczelni w konkursach przez niektórych mózgersów to chyba nie jets aż tak źle... może ktoś się wypowie jak mu się podoba w Krakowie i jaki tak poziom prezentują smile.gif
My4tic
To moze ja coś wklepie na temat PWr. Jestem na EiT (elektronika i telekomunikacja) na wydziale WEMiF (w. elektroniki mikrosystemów i fotoniki). Kierunek moim zdaniem dość cieżki. Dużo matematyki i fizyki. Praktycznie sama matematyka i fizyka tongue.gif W tym roku na I semestrze groził brak akredytacji na przyszły rok ze względu na niski poziom zdawalności ...ale za to nie ma zbyt duzego probelmu zeby sie dostac - problemy zaczynają się gdy trzeba sie utrzymać. Co do informatyki na IZcie to jest przereklamowana. Coraz więcej osób narzeka na ten kierunek i wydział. Jeśli ktoś teraz decyduje się na jakieś studia to radze wybierać coś w telekomunikacji/elektronice. We Wrocławiu praca jest od ręki - np. dla Siemensa (nie wiem jak w innych miejscach ale raczej podobnie).
nazihipi
Cytat(balker @ 19.08.2006, 21:01 ) *
dlaczego nie jest wymianiana taka czelnia jak AGH

nie trzeba jej reklamować.. smile.gif
Diablos
Cytat
Z tego co mi wiadomo to ja bym ją klasyfikował zaraz po UW, a przed PW

Dorzucę swoje 2 grosze. Temat wyboru uczelni nie jest mi obcy, w tym roku takze i ja musiałem dokonac wyboru.

Po pierwsze nie mozemy porownywac Politechnik i innych uczelni technicznych do Uniwersytetów. Granica jest zauwazalna. Zazwyczaj (ale nie zawsze) uczelnia techniczna daje tytuł inzyniera, inne uczelnie juz nie. Ponadto na Politechnice NIGDY nie bedziemy mieli czystej informatyki. Bedzie to albo informatyka na wydziale zwiazanym z elektronika albo na jakims innym, dochodzi nam wiele dodatkowych przedmiotow. Uniwersytety natomiast podchodza do sprawy w bardziej humanistyczny sposob. Praktycznie jest mniej warsztatów, a wiecej wykładów.

Warto zwrocic uwage na to ze wielu pracodawców w ofertach pracy pisze: "wymagane wykształcenie wyzsze techniczne". Absolwent uniwersytetu juz jest odrzucony.

Kolejna sprawa. Uczelnie panstwowe vs. uczelnie prywatne.

Jeden z moich przedmowców bardzo dobrze to wyjasnił. Uczelnie panstwowe trzymaja poziom i maja uznanie. Uczelnie prywatne juz niekoniecznie. Nie tylko pracodacy ich nie kojarza...

Zacytuje teraz pewnego dziekana prywatnej uczelni, ktory "radził" mojemu tacie, ktory wykladal fizyke na pewnej prywatnej uczelni:
Cytat
Niech Pan ich pyta tak aby odpowiedzieli, to dla nas sa pieniadze

Ludzie sa wiec przepychani na siłe, a nie umieja nic!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.