<form action="insert7.php" method="post"> Czy chcesz zorganizować poprawiny?<br> <input type="radio" name="poprawiny" value="tak" onclick="this.form.elements['poprawiny_zupa'].disabled = this.form.elements['poprawiny_obiad'].disabled = !this.checked">TAK<br> <input type="radio" name="poprawiny" value="nie">NIE<br> <br> Przystawka:<br> <input type="radio" name="poprawiny_zupa" value="zurek" disabled>Żurek<br> Obiad:<br> <input type="radio" name="poprawiny_obiad" value="gulasz" disabled>Gulasz z makaronem kolorowym i salatka z serem feta<br> <input type="radio" name="poprawiny_obiad" value="ryba" disabled>Ryba smażona z frytkami i sałatka z serem fetą<br> <input type="radio" name="poprawiny_obiad" value="mieso" disabled>Mięsa weselne z frytkami i sałatka z serem feta<br> Deser:<br> <input type="radio" name="poprawiny_deser" value="owocowy" disabled>Deser owocowy z bitą śmietaną i rodzynkami<br> <input type="radio" name="poprawiny_deser" value="lody" disabled>Lody z owocami, bitą śmietaną, polewą i posypką kolorową<br> <input type="submit" name="send" value="Dalej" />
Oto fragment formularzy. Zależy mi na tym, aby po wybraniu z radio "poprawiny" opcji "tak" odblokowało mi możliwość zaznaczenia ponizszych checkboxow (poprawiny_zupa, poprawiny_obiad, poprawiny_deser). niestety odblokowuje mi ona tylko "poprawiny_zupa", reszta jest nadal zablokowana.
Mogę prosić o jakieś sugestie?