Witam, poszukuję programisty który jest w stanie napisać prosty skrypt w jquery poruszania po mapie 2D. Animacja postaci + poruszanie mapą. Oczywiście odpłatnie.
PS: Jeśli zły dział to przepraszam.
freewalker
14.02.2016, 20:34:50
A więcej szczegółów? Animacja postaci - też stworzyć postać i ją animować? Jaka to postać - mały ludzik? Duży ludzik? Ma poruszać nogami tylko, czy może ma być 3d na mapie 2d? Skąd mapa - z google czy jakiś .jpg, opisz to bardziej na PW lub tutaj jak chcesz.
Chodzi mi jedynie o sam skrypt animowania tego obrazka podczas chodzenia wraz z poruszaniem mapa. Chciałbym aby było tylko żądanie ajax dzieki któremu bede pobierał przeszkody z tablicy.
freewalker
15.02.2016, 13:57:11
ok już zaczynam łapać, coś jak stare final fantasy albo suikoden
Czyli rozumiem, że przeszkody już sam dopiszesz a postać ma na razie latać jak po pustym obrusie? Mapa to jeden duży obraz, czy podzielona na mniejsze bloki, które mają ładować się z wyprzedzeniem?
A postać ma być cały czas na środku?
koodo218
16.02.2016, 16:24:08
Cytat(Salis @ 15.02.2016, 18:06:41 )
Pierwszym problemem jest to, że gdy wcisnę klawisz aby postać szła w np. lewo postać bardzo szybko przebywa mapę, chce aby efekt ten był płynny. Drugim problemem jest płynna animacja ruchu postaci, nie mam pojęcia jak to zrobić.
Szybkość przemieszczania się postaci możesz zmniejszyć z 32 np. na 10.
Animacja ruchu. Masz gotowy obrazek z różnymi stanami (u siebie wywołujesz tylko 4 z 16, każdy obrót to sekwencja czterech stanów). Jeżeli gracz klikając np. 'D' ma zmienić obrazek (u ciebie background-position) to:
wywołaj najpierw pierwszy stan***
drugi***
trzeci***
finalny***
***Poszczególne etapy możesz dodatkowo za pomocą np. setTimeout opóźnić by zobaczyć efekt. Nigdy nie rozumiałem co w tych grach jest takiego ciekawego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.