Cytat
Czy to nasz problem? Bo im dłużej udzielam się na różnych forach, tym bardziej odnoszę wrażenie, że jednak nie…
Tak to niestety jest po części nasz problem bo:
a) trzeba powtarzać to samo miliony razy,

robi się syf w internecie bo ludzie kopiują takie rozwiązania i potem dziwią się, że nie działa
c) trzeba potem po nich poprawiać, a taki kod najchętniej chciało by się wywalić i napisać od nowa niż bawić się z legancy
d) przybywa siwych włosów na głowie

Nie odebrałem tego jako atak

Mnie w mojej wypowiedzi nie chodziło o przykłady, a bardziej o rozpisanie wszystkich przypadków, choć pewnie wtedy by sie przykłady przydały to fakt

Cytat
Ja zawsze mam jednak nadzieję, że jak powiem coś typu "ale A jest niepotrzebne", to ktoś się zapyta "ale czemu A jest niepotrzebne?". Być może mam za dużą wiarę w ludzi i masz, niestety, rację w tym względzie…
Ja o to pytać nie muszę, bo i bez twojego cytatu wiem o tym, że html można pomijać, ale czasem lepiej napisać, że nie i już, niż pół roku tłumaczyć, bo gdyby A było takie to wtedy nie trzeba, a gdyby B było takie itd. Skoro itak, przypadek ten w praktyce nie powinien nigdy mieć miejsca, bo tak jak mówisz lang jest ważnym aspektem, którego raczej nie powinno się pomijać.
A jak mowa o dostępności to zajrzałem do źródła strony z Twojej stopki, naprawdę chmurka z komentarzami jako h4? Chyba trochę Cię poniosło