Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dust-Me Selectors
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
KR2615
Niedawno zainstalowałem sobie taki dodatek do upiększania CSSów. Chciałem go użyć na www.mojastrona.pl/podstrona. Niestety po kliknięciu Spider Site przeskanowuje całą stronę www.mojastrona.pl. www.mojastrona.pl/podstrona korzysta z www.mojastrona.pl/podstrona/podstrona.css i tylk oten arkusz chciałbym przeskanować. Jak to zrobić? Może jest jakieś inne narzędzie które będzie potrafiło wygenerować arkusz CSS tylko z tymi selektorami, które są używane?
trueblue
Kiedyś używałem i o ile pamiętam, to nie skanował całego serwisu, zresztą tak jest opisana jedna z jego funkcji:
Cytat
Dust-Me Selectors has three main functions:

== Scan any HTML page ==

Get details of all the stylesheets and selectors that were found, organised into used and unused selectors. This will tell you what CSS is used on that single page.

== Spider an XML or HTML sitemap ==

Load and scan every page that's linked from the sitemap, checking every stylesheet against the DOM of every page that includes it. This will give you an accurate picture of site-wide selector use.

W razie czego możesz zapisać taką stronę i przeskanować lokalnie.
KR2615
U mnie po kliknięciu na tę miotełkę jest tylko Spieder Sitemap, View stored data, Trash data, Preferences. Jak kliknę na samą miotełkę to owszem, pokaże 242 nieużyte selektory (na 269 ogółem) ale jak chcę zapisać ten arkusz to zajmuje tyle samo, w dodatku pojawiają się w nim frazy undefined i strona przestaje się wyświetlać poprawnie.

Próbowałem zabiegu z zapisaniem strony lokalnie ale wtedy opcja Dust-Me jest nieaktywna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.