Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Problemy ze e-sklepem na platformie Gekosale!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eufo
Witam!
Zacznę od tego, że nigdy wcześniej nie miałam do czynienia od strony technicznej ani ze stroną internetową, tym bardziej ze sklepem. CSS jak dotąd też był mi obcy, wcześniej tylko przy okazji prowadzenia bloga "liznęłam" HTML.
Swój sklep internetowy założyłam na polskiej, darmowej platformie e-commerce, czyli Gekosale. Wiadomo zależy mi, żeby wygląd sklepu odpowiadał mojej własnej wizji, więc od kilku dni próbuję personalizować podstawowy szablon (Gekosale nie posiada darmowych szablonów, a w tej wersji którą posiadam 2.0.1 wszystko trzeba zmieniać właśnie w CSS). Tak wygląda na chwilę obecną strona główna: http://training-time.pl jednak jest kilka elementów, których nie umiem przeskoczyć, a mianowicie:
1. Po zmianie szerokości nagłówka i strony nie umiem wyśrodkować zawartości, czyli slidera, paska "promocje/nowości" oraz listy produktów, jak widać wyrównane do prawej nie wygląda ładnie...
2. Największy problem sprawiają mi podstrony - nie mam pojęcia w jakim miejscu edytować panel logowania i rejestracji -> chciałabym żeby okno rejestracji wyglądało tak samo jak do logowania.
3. Ostatnie pytanie: gdzie edytować menu pionowe widoczne z po naciśnięciu na jakąkolwiek podstronę?
Jak dotąd bawiłam się tylko aplication.less i bootstrap.css.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje i sugestie, bo jak na razie nigdzie nikt mi nie pomógł..
Rysh
Klikasz PPM na panel który chcesz zmodyfikować, dajesz zbadaj emelent i badasz co gdzie siedzi.
eufo
Tak, zdaję sobie z tego sprawę bo dotychczas tak modyfikowałam - o tyle o ile ścieżka odsyłała mnie do application.less albo bootstrap.css to jakoś umiałam przekształcać -> chociaż i tak nie umiem wyśrodkować zawartości, metody które próbowałam wyśrodkowują np. zawartość slidera albo produktów.
A kiedy daję zbadaj element podkategorii to mnie odsyła do ścieżki np. "regulamin", "promocje", itp. A nie wiem gdzie mam tego szukać (mam tu na myśli jakiś arkusz CSS do modyfikacji).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.