Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zdalna] Programista/Webmaster.
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
TechRanks
Witam. Jestem 21-letnim studentem i mam pomysł na dobry serwis. Lecz do tego potrzebuję grono osób chętnych do współpracy, które znają się na tym, do czego mogą zostać przyjęci. Na wstępie dodam, że projekt jest bezpłatny do czasu przynoszenia zysków. Natomiast w późniejszym czasie przewidziane jest stałe wynagrodzenie. Wszystkie obecne koszty pokryte są przeze mnie.

Teraz trochę więcej konkretów. Poszukuję webmastera, który zna się na językach programowania. Jej/Jego zadaniem jest stworzenie serwisu przeznaczonego technologiom IT, (lecz o tym później), razem z drugą osobą. Na początku nie musi być to nie wiadomo jak wielkie dzieło. Zależy mi na kilku rzeczach o których powiem więcej w trakcie prowadzenia rozmów. Chodzi o zaczęcie zdobywaniu ludzi zainteresowanych stroną w celu uzyskaniu partnerów, zarobków. Nie oczekuję, że za darmo ktoś zrobi cały serwis i nic z tego nie będzie miał.

Poszukuję osoby młodej, ambitnej, znającej się na tworzeniu stron, najlepiej studenta informatyki, który ma ochotę w zamian za poświęcenie trochę wolnego czasu, zarobienie dodatkowych pieniędzy, a nawet stałej pracy. Oczekuję od kandydata stałego samokształcenia się, lojalności, zainteresowania i poświęcenia kilku godzin tygodniowo.
Współpraca ma polegać na stworzeniu serwisu oraz rozwijaniu go w zakresie wizualnym i technicznym oraz spełnianiu kontroli webmaster’skiej nad serwisem.

Informacja o serwisie.

Serwis przeznaczony umieszczaniu wiadomości, ciekawostek, rankingów i wiele innych informacji dotyczących życia technologii. Głównie technologii używanej przez społeczeństwo, typu sprzęt komputerowy, telefony, itp.. Czas przewidziany na rozruch serwisu wynosi około sześciu miesięcy, po tym czasie spodziewane są stałe dochody, które będą przeznaczane zarówno na serwis jak i płace dla osób zajmujących się portalem.

Nasz wkład.

Od siebie oferujemy mnóstwo czasu poświęconego na rozruch serwisu, tak, by wszystko działało prawidłowo, pozyskiwaniu nowych użytkowników oraz oglądających. Przewidziana jest również profesjonalna reklama serwisu. Posiadamy też wiedzę niezbędną do prowadzanie serwisu, która pomoże w doprowadzeniu do czołowych miejsc w naszej kategorii.

Dodatkowe informacje.

Poszukujemy również innych utalentowanych osób, które mają coś do zaoferowania. Jeśli zajmujesz się czymś przydatnym, co może nam pomóc, również prosimy o kontakt.
Osoby zainteresowane, zapraszam do napisania e-maila z poniżej wymienionymi danymi na e-mail:
praca@techranks.pl

Wymagane informacje:
 Imię i nazwisko
 Wykształcenie (Jeśli jesteś studentem proszę o kierunek i nazwę uczelni)
 Doświadczenie
 Umiejętności
 Znajomość języków obcych
 Telefon kontaktowy
 Zainteresowanie związane z projektem/serwisem
 Dodatkowe informacje przydatne dla nas

W razie jakichkolwiek pytań, proszę pisać na e-mail: L_lipinski@techranks.pl

PrinceOfPersia

Cytat
Witam. Jestem 21-letnim studentem i mam pomysł na dobry serwis.
(...)
Serwis przeznaczony umieszczaniu wiadomości, ciekawostek, rankingów i wiele innych informacji dotyczących życia technologii. Głównie technologii używanej przez społeczeństwo, typu sprzęt komputerowy, telefony, itp.. Czas przewidziany na rozruch serwisu wynosi około sześciu miesięcy, po tym czasie spodziewane są stałe dochody, które będą przeznaczane zarówno na serwis jak i płace dla osób zajmujących się portalem.

Twierdzenie, że robienie klona Antyweba, Spidersweba, DobrychProgramów i pewnie z tuzina innych polskich serwisów o technologii to jakikolwiek "pomysł" facepalmxd.gif
jakby to jeszcze uderzało w konkretną niszę, a tutaj tej niszy nawet nie ma tylko ma być to serwis ogólnie o "technologii używanej przez społeczeństwo, typu sprzęt komputerowy, telefony, itp.. ", czyli o wszystkim i o niczym, a skończy się pewnie na przedrukach z Antyweba czy z zagranicznych serwisów typu TechCrunch...

Jaka to ma szansę powodzenia? Jak dla mnie o technologii można pisać (sam regularnie wchodzę na TechCrunch i inne anglojezyczne strony, wiec ogolnie tak, byłbym (i pewnie nie tylko ja) zainteresowany czytaniem treści o takiej tematyce - problem w tym, że wbijanie się bez absolutnie żadnego pomysłu do tak zapchanej działki raczej nie zwiastuje powodzenia. Czemu akurat czytelnik miałby wybrać jakas nikomu nieznaną stronę o tym samym, o czym może przeczytać na dziesiątkach innych, podobnych stron? nerdsmiley.png
TechRanks
Dziękuje za szybką odpowiedź i wszelką krytykę, gdyż ona jeszcze bardziej nas motywuje. Muszę Cię trochę wyprowadzić z błędu. Nie mamy zamiaru kopiować niczego z innych stron. Mamy swój pomysł na ten serwis. Zgadzam się ze stwierdzeniem, że będą tam treści umieszczane, między innymi, na te same tematy. Natomiast serwis ma przynieść wiele więcej korzyści niż te, które wymieniłeś, tak, by przyciągnąć czytelników, którzy będą wracali. Nie będę tutaj podawał konkretów z jasnych powodów - nie chcę, żeby ktoś "pożyczył" mój pomysł. Poza tym, jest wiele sposobów na sprowadzenie oglądających, dlatego nie do końca rozumiem Twoje podejście, że powstanie właśnie mojego projektu nie ma racji bytu.

Pozdrawiam
PrinceOfPersia
Cytat
Natomiast serwis ma przynieść wiele więcej korzyści niż te, które wymieniłeś, tak, by przyciągnąć czytelników, którzy będą wracali. Nie będę tutaj podawał konkretów z jasnych powodów - nie chcę, żeby ktoś "pożyczył" mój pomysł. Poza tym, jest wiele sposobów na sprowadzenie oglądających, dlatego nie do końca rozumiem Twoje podejście, że powstanie właśnie mojego projektu nie ma racji bytu.

nie rozumiem. Jak chcesz przyciągnąć oglądających, skoro nijak nie zachęcasz nawet mnie tym wątkiem? Poza tym trochę dla mnie to niewiarygodne jest. Jesli faktycznie miałbyś pomysł na serwis z artykułami, to myśle że sam już byś ileś naklepał artów i dał linka do wczesnej wersji (choćby postawionej na szybko na Wordpressie z byle jakim szablonem) tego serwisu...

Co do pomysłów to wszyscy je mają, nie wszyscy je realizują. Ba, czasem wystarczy całkiem przecietny pomysł, a dobra realizacja, albo dobry marketing, czy łut szczęścia...

Cytat
mam pomysł na dobry serwis. Lecz do tego potrzebuję grono osób chętnych do współpracy, które znają się na tym, do czego mogą zostać przyjęci. Na wstępie dodam, że projekt jest bezpłatny do czasu przynoszenia zysków.

to zdanie brzmi, jakbyś szukał po prostu jeleni do odwalania roboty. W moim bullshit-detectorze zapala sie czerwona lampka... Jestem zdania, że jak ktos ma jakiś pomysł to powinien być pierwszą osobą do pracy i głównym motorem swojego projektu. (a mówie, na gotowych CMSach typu Wordpress już mógłbyś postawić taką stronę samodzielnie i stworzyć jakies ciekawe tresci, zrobic pierwsza wczesną wersję)
tzm
Niestety ale popieram tutaj @PrinceOfPersia , rozumiem czym sie kierujesz. Chcesz zbudowac serwis na podstawie miedzy innymi obcych artykulow i sciagnac ludzi do czytania... a raczej czysto ekonomicznie, chcesz zeby ludzie czytali Twoj serwis bo bedzie to dochodowe(reklama), jest to logiczne z punktu widzenia ekonomicznego dlatego nie skomentuje i nie skrytykuje samego pomyslu. Jest dobry. Problem w tym ze takich serwisow jest duzo i nie ma sensu pisac kolejnego... gdybys wyskoczyl z jakims ciekawym, na prawde ciekawym projektem to moze by sie chetni znalezli. Sam szukam czegos ciekawego godzac sie nawet na wolontariat, ale nigdy by mi przez mysl nie przeszla wspolpraca z Toba. Po co wynajdywac kolo od nowa? To bez sensowne i nie rozwijajace. Nie mniej.. zycze powodzenia choc to i tak bez sensu w moim mniemaniu. I mysle ze kazdy powazny, zaangazowany w to forum uzytkownik powie to samo.

Pozdrawiam.
TechRanks
Rozumiem, każdy ma swoje zdanie. Nikogo nie zmuszamy do współpracy z nami, a chętnych mamy. Możecie wierzyć lub nie. Mają doświadczenie i są zaintrygowani projektem. Nie rozumiem do końca krytyki, bo nie napisałem nigdzie szczegółów naszego projektu. To, co postanowiliśmy umieścić jest jak najbardziej skromne, tak, żeby ktoś nie "pożyczył" pomysłów. Dlatego nie powinno być komentarzy, że akurat nasz projekt nie ma racji bytu. Sami czytamy wiele serwisów tego typu, ale brakuje na nich istotnych elementów by przyciągnąć młodych jak i z większym doświadczeniem życiowym ludzi. Są fundusze na reklamę i inne potrzebne rzeczy. Nikt nie przewiduje od razu setki tysięcy oglądających. Do wszystkiego można dojść, ale z głową. My jesteśmy wytrwali, mamy dużo czasu i prędzej czy później projekt będzie cały wdrożony i może kiedyś wejdziecie na stronę i postanowicie tam zostać na dłużej.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.