Mam następujący problem. Mam skrypt, który wrzuca do bazy dane z inputa za pomocą ajaxa i to działa. W pliku php, który wykonuje inserta mam jednocześnie selecta, którym próbuję wyciągnąć ostatnio dodane dane, żeby od razu wyświetlić je na stronie odpowiednio sformatowane. W Firebug otrzymuje odpowiedz w formie JSON o np takiej tresci
{"id_komentarz":"26","id_foto":"3","id_usera":"1","komentarz":"sfsdfsd"}OK
Co zrobić żebym mógł wczytać od razu na moją stronęwszystkie dane wyciągane za pomocą selecta z bazy?
obecnie mam cos takiego:
function dodaj_komentarz() { var id_foto = $('#id_foto').val(); var id_user = $('#id_user').val(); var komentarz = $('#komentarz').val(); //var id_alb = $('#id_alb').val(); //var update = $('#update'+licznik).val(); $.ajax({ type: "POST", url: "check_komentarze.php", dataType : 'json', data: { id_foto : id_foto, id_user : id_user, komentarz : komentarz, //opis_alb : asd, //update : update }, complete : function(json) { document.getElementById('ostatni_komentarz').innerHTML = komentarz; } }); }; </script>
<?php include("connect.php"); $id_foto = $_POST['id_foto']; $id_user = $_POST['id_user']; $komentarz = $_POST['komentarz']; if($komentarz != '') { $sql = mysql_query("INSERT INTO komentarze (id_foto, id_usera, komentarz) VALUES ('$id_foto', '$id_user', '$komentarz')", $connection); if( $sql ) { } } else { } ?>
W tej chwili komentarz jest wczytywany za pomocą innerHTML ale nie iwem jak pobrać np id_usera.
Pomoże ktoś?