Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: xdebug + netbeans nie działają breakpointy
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
rudolf35
Witam,

Prubuję stworzyć sobie środowisko wytwarzanie w PHP wraz z debugowaniem. Mój zestaw narzędzi to ampps + xdebug + netbeans. Netbeans łączy się z xdebugiem, ale nie działają mi brakpointy. Wykonywanie nie zatrzymuje się na postawionym breakpoincie, tylko dochodzi do końca. Nie mogę znaleźć rozwiązania problemu w internecie. Może ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Z góry dzięki.
Pyton_000
Może stawiasz breakpoint w miejscu do którego kod nie dochodzi.
Point musi być ustawiony na jakiejkolwiek instrukcji do której parser dochodzi.

Tu masz instr. http://wiki.netbeans.org/HowToConfigureXDebug
rudolf35
Cytat(Pyton_000 @ 4.06.2014, 11:29:02 ) *
Może stawiasz breakpoint w miejscu do którego kod nie dochodzi.
Point musi być ustawiony na jakiejkolwiek instrukcji do której parser dochodzi.

Tu masz instr. http://wiki.netbeans.org/HowToConfigureXDebug


Według tej instrukcji konfigurowałem. Mogę ustawić breakpointa nawet w pierwszej linii pliku index.php i nic to nie da.


Częściowo rozwiązałem ten problem. Ponieważ mam wykupiony serwer dedykowany w kei, to poprosiłem o zainstalowanie xdebuga obsługę techniczną kei.pl. Wszystko działa pięknie przez kilka pierwszych uruchomień debugowanai, później serwer się zawiesza i nie działają strony. Pracownicy kei twierdzą, że to przez zbyt małą ilość RAM na serwerze (4GB) i są zmuszeni mi wyłączyć moduł XDEBUG. Da się skonfigurować ten moduł tak aby nie zajmował tak dużo RAMu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.