Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]dropdown menu vs img absolute position
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam, stworzyłem menu, w którym po najechaniu na jedna z pozycji wyświetla się submenu. Problem jest wtym, ze pod tym menu mam obrazek z position: absolute, który przykrywa nasze pojawiające się submenu. Kombinuję, kombinuję i niewiele z tego wynika... licze na wskazóweczki!;)
rad11
z-index
followc
próbowałem i tego, ale wtedy całe menu chowa się pod obrazkiem...
trueblue
Cytat
CSS z-index Property

Definition and Usage
The z-index property specifies the stack order of an element.
An element with greater stack order is always in front of an element with a lower stack order.
Note: z-index only works on positioned elements (position:absolute, position:relative, or position:fixed).
followc
to niewątpliwie daje do myslenia. przerobie wiec to jeszcze raz, dzieki!

ok, "wszystko" jest tak jak miało byc, #big_wrapper na dole, img wyżej, i nad nimi menu. wszystko pewnie działałoby pięknie, gdyby nie fakt, że menu stało się zupełnie nieaktywne. kolejne próby nic nie przynoszą i kompletnie nie wiem jak to ugryźć... ktoś coś?
trueblue
Pokaż kod lub adres gdzie można przetestować.
followc
http://jsfiddle.net/9jRpt/

choć nie wiem, czy w tym chaosie ktoś się odnajdzie...

o boże, boże, bożenko... cały czas indexowalem z ujemnymi liczbami i wychodziło odwrotnie niż bym chciał... ludzki dramat, ale wszzelkie probelmy juz rozwiazane, dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.