Kod HTML oraz JavaScript przeze mnie napisany pomyślnie przechodzi wszystkie testy walidacji (prawidłowo wykonane strony wyświetlają się szybciej, a szybkość wyświetlania strony ma także wpływ na pozycjonowanie). Kod PHP czy Pythona jest optymalny, przejrzysty i łatwy do modyfikacji. Bazy danych tworzone są relacyjnie, tabele zoptymalizowane, a zapytania wykonują się bardzo szybko.
Potrafię wykonać gry:
- tekstowe, długi czas oczekiwania na budowle / jednostki, automatyczny raport z walki (ogame, travian, plemiona)
- różnego rodzaju menadżery
- gry karciane
- gry hazardowe
- symulatory farmera, piłkarza, lekarza, itp...
- gry z mapą 2d oraz poruszającą się postacią (my-fantasy, margonem, tibia)
- gry 3d przy użyciu biblioteki WebGL w czystym HTMLu
- każdego rodzaju turową strategię
- gry takie jak fallout (1, 2, tactics), Jagged Alliance, Heroes of Might and Magic przeniesione do okna przeglądarki
W moich silnikach wykorzystane mogą być:
- muzyka w tle, możliwość regulacji głośności, wyłączenia
- sfx, odgłosy chodzenia / walki / używania przedmiotów
- animacja ruchu ust postaci wraz z czytaniem tekstu (nagrane pliki audio, lub wykorzystanie syntezatora mowy, demo: https://www.youtube.com/watch?v=6t5H76Gdgj0)
- "ubieranie" postaci, założony pancerz widoczny będzie na mapie 2d, brakuje takiego elementu w popularniejszych grach tego typu
- animowane 2d gfx (dymy, wybuchy, animacje pocisków)
- animacje postaci 3d na mapie 2d, daje nam to możliwość animacji ataków bez konieczności robienia kolejnych sprite'ów, np. w grze mamy wiele typów broni, 1ręczne miecze, 2ręczne miecze, topory, kusze, łuki, włócznie, w przypadku tworzenia walki w 2d do każdej broni musielibyśmy robić osobnego sprite'a, a jakby dodać do tego jeszcze ubieranie postaci w różne pancerze to liczba plików animacji byłaby ogromna, użycie obiektu 3d rozwiązuje ten problem - mamy tylko jeden model 3d.
- rozmowy głosowe między graczami, np. dla graczy w jednej drużynie / gildii
- wielojęzykowość, sam mogę przetłumaczyć grę na język angielski / japoński, do innych języków trzeba by było wynająć tłumacza
Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły na grę proszę pytać, odpowiem czy potrafiłbym zrealizować taki pomysł czy też byłoby to dla mnie niewykonalne. Nawet najbardziej abstrakcyjny pomysł można zrealizować, pewnego razu zostałem ironicznie zapytany przez małoletniego gracza (gdy powiedziałem, że największym ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia) o to czy potrafiłbym zrobić grę, w której wychodziłby z monitora dinozaur, który walczyłby z graczem "na żywo", moja odpowiedź: okulary 3d oraz wykrywanie gestów i mamy grę, w której bijemy się na pięści z dinozaurem na klawiaturze naszego komputera

Czas wykonania silnika zależy od projektu, zwykle jest to miesiąc czasu (dla porównania na silnik gry takiej jak margonem potrzebowałbym półtora miesiąca, na silnik gry jak ogame, plemiona 2 tygodnie)
Wynagrodzenie w zależności od użytych technologii, od 100zł do 200zł za 10godzinny dzień pracy, koszt miesięczny 2.000 - 4.000 zł, (prosta gra jak plemiona - 1.000 zł)
Kontakt: dunerblaster@gmail.com, gg: 4378588