Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Alternatywa dla FireBug dla Chrome
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
northwest
Witam serdecznie,
czy istnieje jakaś alternatywa dla FireBuga dla Chrome? Bardzo często mam problem z włączeniem tego komponentu (na paru laptopach jak i komputerze stacjonarnym). Korzystam z tego: http://getfirebug.com/releases/lite/chrome/

Znacie może jakąś alternatywę dla tego?

Z góry dziękuję za pomoc,
Northwest
nospor
Alternatywą jest zainstalowanie FireFox i uzywanie Firebuga wink.gif

Przeciez chrome na standardzie ma narzedzia developerskie czy jak to sie tam nazywa
Pyton_000
I to całkiem niezłe.
sazian
ale nie tak fajne jak firebug wink.gif

a co problemu to wciśnij F12
by_ikar
A co takiego oferuje firebug czego "narzędzie" developerskie w chrome nie ma ?
MarekAD78
Opera ma też bardzo fajną wbudowaną wtyczkę. W sumie to kwestia gustu co komu bardziej odpowiada - funkcjonalność bardzo podobna.
markonix
FireBug niemiłosiernie przymula i tutaj korzyść dla Chrome.
Ale siła przyzwyczajenia (wiem gdzie co szukać) trzyma przy FB i tak.
solificati
Cytat(sazian @ 19.05.2014, 16:20:15 ) *
ale nie tak fajne jak firebug wink.gif

Tylko fajniejsze.
!*!
Wszystkie przeglądarki mają narzędzia deweloperskie w standardzie które są do siebie bliźniaczo podobne, więc w jakim celu instalować kolejne które jest identyczne?
by_ikar
No właśnie tego nie rozumiem. Sam korzystałem dość długo z firebuga, teraz korzystam z wbudowanego w chrome narzędzia developerskiego (bo jaki sens ma instalowanie czegoś co już jest out of box ?) i wciąż się zastanawiam w jakim celu ktoś chce koniecznie zainstalować w chrome firebuga.. Prosiłem o wyjaśnienie, ale nadal go nie otrzymałem, więc albo różnic nie ma, albo jest ich tak wiele że użytkownicy firebuga wciąż spisują różnice (od kilku dni).. Nie to że jestem jakimś fanbojem chrome bo używam obu przeglądarek, ale nie rozumiem zwyczajnie tej dziwnej chęci instalacji firebuga w chrome..
sazian
nie napisałem że jest lepszy tylko fajniejszy, a przez to rozumiem że jego budowa(GUI) i ogólnie działanie bardziej mi odpowiada. Ale to zapewne tylko nawyki.

@by_ikar: równie dobrze można zapytać jaki jest sens instalować firebuga w ff questionmark.gif Przecież on też ma wbudowane narzędzia deweloperskie i które mają nawet tak wypaśną funkcję jak widok strony w 3D tongue.gif
Pyton_000
w FF jest to uzasadnione, bo korzystanie z tego kolorowego tworu jest nie wygodne
Turson
Cytat(by_ikar @ 20.05.2014, 18:10:34 ) *
No właśnie tego nie rozumiem. Sam korzystałem dość długo z firebuga, teraz korzystam z wbudowanego w chrome narzędzia developerskiego (bo jaki sens ma instalowanie czegoś co już jest out of box ?) i wciąż się zastanawiam w jakim celu ktoś chce koniecznie zainstalować w chrome firebuga.. Prosiłem o wyjaśnienie, ale nadal go nie otrzymałem, więc albo różnic nie ma, albo jest ich tak wiele że użytkownicy firebuga wciąż spisują różnice (od kilku dni).. Nie to że jestem jakimś fanbojem chrome bo używam obu przeglądarek, ale nie rozumiem zwyczajnie tej dziwnej chęci instalacji firebuga w chrome..

Zarówno konsola Chrome jak i Firebug mają swoje wady (jak dla mnie), dlatego do konsoli js używam firebuga, a do html/css chrome
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.