witam moze na starych smieciach mi ktos pomoze przeszukalem wszystkie mastahy jamy eksperty foruma bzdety i nic wszyscy tylko trzepia sobie punkty na takich txt jak "odinstaluj IE" , "przeinstaluj IE" "zainstaluj Opere" itp a ja juz na wstepie dodam ze" probowalem wywalilem IE, wywalilem IE z SP, nawet odinstalowalem z dodaj usun skladniki systemu winda IE i na nowo z nowego cd z firmy wziolem i to samoo - Innej przegladarki nieche Opere mam na lapim ale odstraszaja mnie reklamy -- sorry za bledy ale posta pisalem na przerwie i w akcie totalnej desperacji
oto problem
Witam od pewnego czasu mam problem z otwieraniem linkow w IE do specyficznych programow np. Winamp, eMule, Kazaa, Bittorreny, mIRC, itp np jesli chce kliknac na link aby dodac plik do eMule z jakiejs strony np. http://www.emulek.com/ to zawsze od razu czy eMule byl uruchomiony w tle czy nie startowal emule pytal sie czy dodac wybrany plik do listy i juz dane pliki byly w liscie do sciagania a teraz jak klikne na w/w link wyskakuje blad:
System Windows nie moze odnalezc pliku
"ed2k:// wymienione zrodlo do danego pliku tutaj jest napisane"
upewnij sie ze wpisana nazwa jest poprawna i sprobuj ponownie.
Internet Explorer nie moze otworzyc tej aplikacji pomocniczej dal
"ed2k:// np. link zrodlo jego"
Protokol w podanym adresie nie jest prawidlowy, upewnij sie ze adres jest poprawny i sprobuj ponownie"
i tak jest ze wszystkimi linkami np. dodane czegos do listy plikow sciagnych na kazie, torencie - puszczenie winampa albo np. klikniecie na link ktory odnosi do kanalu IRC
moze ktosik pomoze -- juz wychodze z siebie