Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Logowanie przez facebook'a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, kiedyś robiłem logowanie przez fb na stronę i było wszystko ok, dzisiaj znowu zaszła taka potrzeba i mam problem... utworzyłem aplikację,

na mojej stronie dałem link do logowania taki (client id zmyslone, spokojnie:))

1. <a href="https://www.facebook.com/dialog/oauth?
  2. client_id=106857699399513&redirect_uri=http://127.0.0.1/fb/
  3. &scope=user_likes">FB LOGIN</a>

i jak klikam w odnośnik to mam taki błąd od fb:

1. Konfiguracja aplikacji nie zezwala na wykorzystanie podanego adresu URL.: Co najmniej jeden z podanych adresów URL jest niedozwolony przez ustawienia aplikacji. Adres musi pasować do adresu URL witryny lub strony kanwy albo domena musi być poddomeną jednej z domen aplikacji.

w ustawieniach aplikacji APP DOMAINS, co bym nie wpisał i jak zapisze odświeżę to i tak zniknie (jakby się nie zapisywało) moja strone ma taka domene (to przyklad) www.domenka.nazwa.pl jak to rozwiazac?

dzieki z góry!
Damonsson
W Appce musisz zaznaczyć Website With Facebook Login i podać pełen URL, dopiero wtedy możesz dodać App domains
miras
Właśnie to znalazłem, dzięki wielkie! smile.gif
poczwarka
Mam identyczny problem. Podczas próby logowania wyskakuje mi komunikat

Konfiguracja aplikacji nie zezwala na wykorzystanie podanego adresu URL.: Co najmniej jeden z podanych adresów URL jest niedozwolony przez ustawienia aplikacji. Adres musi pasować do adresu URL witryny lub strony kanwy albo domena musi być poddomeną jednej z domen aplikacji.

Gdzie dokladnie w facebooku mam wpisać adres domeny? Widze tylko jedno miejsce, gdzie mogę to wipsać, settings --> Basic / AppDomain, a tam po wpisaniu domeny pojawia mi się czerwony trójkącik z ostrzeżeniem. O co chodzi?

Ok już znalazłem. Może si ę komuś przyda, np. takiem ślepcowi jak ja.
W settings --> Basic klikamy Add Platform, pojawi sie okienko osmioma mozliwościami do wyboru.
Po wyborze pojawią się miejsca gdzie nalezy wpisać domene.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.