Cytat(valkirek @ 8.12.2013, 14:18:49 )

Proszę, po cholerę komuś tangensy kotangensy i inne cuda z matematyki?
Po cholerę komu wiedzieć symbole pierwiastków?
Po cholerę budowy poczwarek i innych cudów z biologii?
Po cholerę komuś wiedzieć wszystkie prawa fizyki?
I wiele więcej przykładów...
Ty naprawdę tak mówisz i jesteś aż takim ignorantem, czy to tylko taki trolling? Odpowiem:
- cuda matematyki - żeby Cię w sklepie nie kantowali, banki nie dmuchały analnie jak chcą, minister finansów nie żenił kitów. Ot po to.
- poczwarki - żeby nie być totalnym ignorantem i choć trochę wiedzieć jak ten świat działa
- fizyka - pominę milczeniem
- wiele więcej? Poproszę. Bo na razie to argumentów za tym nie ma jednak żadnych.

Szkołę zawsze omijałem szerokim lukiem i bardzo się ciesze bo to była dla mnie strata czasu, we wszystkim jestem samoukiem, nie uważam ze mam ograniczona wiedzę a nie chcąc się chwalić, zarabiam więcej niż nie jedna osoba po studiach.
W szkole każdy powinien uczyć się podstaw (matematyki, języka polskiego) plus tego czym jest zainteresowany. Ot moje zdanie i moje poglądy.
Ale właśnie widać ograniczenie - postrzeganie wszystkiego tylko przez kwestie zarobków. Są ludzie po zawodówce co zarabiają więcej od Ciebie. A co to ma do rzeczy?
Matematyki? Przecież wyżej stwierdziłeś, że to niepotrzebne "cuda". Zdecyduj się.

p.s. Tak ogólnie odniosę się do wielu wykształconych osób, co im dały studia skoro są debilami i nic nie potrafią bo rodzice wszystko opłacili? Pozdrawiam
Jak ktoś jest debilem, to studia go nie zmienią, a skończyć je to aktualnie żaden problem.