Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kod strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Outside
Witam, chciałbym abyście ocenili kod mojej strony i powiedzieli jakie błędy zrobilem
bot
styl
: całość

Chodzi mi najbardziej o czytelność, zbudowanie.
Spawnm
Nie mieści mi się w monitorze.
I źle się wyświetla pod ubu/ff: http://postimg.org/image/8umzi65dt/
Outside
a czy takie nakładanie div na div div na div jest prawidłowe? Jest tego trochę nawalone i czy nie mógłbym tego zrobić jakoś lepiej?
Czy da radę i czy się opłaca zamienić to wszystko na kod obiektowy php gdyż chciałbym mieć szybką możliwość zmiany aktualnych meczów i najbliższych?
valkirek
Ty chyba nie widziałeś dużo divów w kodzie:P Zawsze można próbować je ograniczyć ale nie przesadzajmy, jeden div w to czy w tamto nie robi różnicy. Można zapisywać kilka klas do jednego div <div class="class1 class2 class3"> a jeśli chodzi o divy z obrazkami to można wykorzystać multi-background w css3.

Cytat
Czy da radę i czy się opłaca zamienić to wszystko na kod obiektowy php gdyż chciałbym mieć szybką możliwość zmiany aktualnych meczów i najbliższych?

A co ma kod obiektowy czy strukturalny do zmiany treści?
Outside
Wlasciwie to jak teraz to przemyslalem to nic, bo tyle samo roboty.
A tak z ciekawosci, mam tam zrobione ze po najechaniu w menu na jakąś podstronę zmienia ona wygląd, jest tak możliwość zrobić to obiektowo w php?
in5ane
A co ma Panie kolego wygląd (czyli front) do obiektówki w PHP (czyli back)? Pewnie, że możesz. Tworząc obiektówkę, pewnie i chciałbyś jakiegoś pokroju zrobić system templatków, i nie będzie problemu dla danej podstrony ładować custom template.
Outside
@in5ane
Zbyt trudne to jak na razie dla mnie biggrin.gif
Uczę się php krótki czas i jestem wlasnie na Uwierzytelnianie przy uzyciu PHP i MySQL z ksiazki PHP i MySQL Vademecum Profesjonalisty
Turson
Logo+menu zajmuje mi całą stronę i muszę przewinąć całość, żeby ujrzeć wreszcie coś innego... Na dodatek za szeroko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.