Witam,
piszę ostatnio aplikację z wykorzystaniem frameworka Symfony i zatrzymałem się na funkcjonalności, która ma służyć do zapisywania stron (podobne działanie do opcji "zapisz jako" w Firefoxie).
Chciałem rekurencyjnie ściągać wszystkie obrazki i style, z linków znajdujących się w contencie, jednak jest to niewydajne i powoduje dużo błędów, ze względu na różną budowę stron.
Próbowałem wykorzystać "wget" jednak nie zapisuje mi wszystkiego tak jak powinien, tzn. nie zapisuje obrazków zdefiniowanych w css'ie. Kolejnym narzędziem jakie chciałem wykorzystać to "httrack",
jednak przy ustawieniu poziomu głębokości 1 zapisuje mi tylko samego html, obrazki i cssy przekierowuje na hosting, przy poziomie głębokości 2 zapisuje mi znowu całą stronę, ze wszystkimi podstronami, a potrzebuje tylko tą konkretną podstonę.
Chciałbym zapisać tylko konkretną stronę wraz z niezbędnymi rzeczami (takimi jak cssy, obrazki, flashe), ma ona identycznie wyglądać jak po zapisaniu stronu przez przeglądarkę.
Prosiłbym był o najmniejsze rady, jak ma się do tego zabrać lub z jakich narzędzi skorzystać.
Dziękuję za pomoc.
biksu