Cytat(tomczyk @ 11.07.2013, 20:32:17 )

Witam!
Mam taki problem:
Była sobie joomla 1.5. Ktoś tworząc artykuły kopiował tekst z worda. Edytor tekstowy joomli dodawał do kodu HTML kod CSS (tło, czcionkę zmieniał, itd.). Jak się teraz tego pozbyć? Wydaje mi się że można byłoby napisać jakiś skrypt w php wykorzystujący wyrażenia regularne który usuwałby 'style="..."'. Czy to zda egzamin? Jeżeli tak to czy możecie nakierować mnie jak to zrobić?
Dawno nie używałem Joomli, ale coś mi się kojarzy, że była opcja typu "usuń formatowanie"... ale głowy za to nie dam

Inne, może takie trochę połowiczne rozwiązanie, ale zawsze przed wklejeniem do joomlowego formularza można wcześniej wkleić tekst np. do Notatnika - formatowanie zniknie samo.
Jeszcze inne co przyszło mi do głowy, to w arkuszu stylów zpredefiniować odpowiednie formatowanie *zerowe* czyli takie które ustawiałoby wszystko domyślnie (rozmiar czcionki, kolor itp.) i zastosowanie
!important
To z tego co pamiętam ma wyższy priorytet jeśli chodzi o ważność niż style zastosowane bezpośrednio w kodzie htmlowym, więc zastępowałoby formatowanie narzucone przez Joomle.