Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: microSIM vs adapter
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
nospor
Z racji, że ja zacofany czlowiek jestem, to mialem zagwostke jak wlozyc moją kartę SIM do HTC z wp8. Okazalo sie ze teraz juz jest cos takiego jak microSIM - bajer wink.gif
No ok, pojde wiec do operatora ktory da mi microsim lub potnie moja duza. Wszysto ok, no ale co gdy bede chcial wrocic do starego telefonu gdzie jest normalne SIM? Slyszalem o adapterach, ktore pozwalaja wlozyc microSIM jak normalne SIM. I pytanie: czy to dziala? Czy taki adapter wejdzie do kazdej kieszonki kazdego telefonu z normalnym SIM? Zeby tak bylo to zakladam ze musi byc dokladnie tak samo duzy jak normalny SIM i ni ciut wiekszy.
buliq
Operator nie wytnie z twojej starej karty (nieopłacalne, poza tym chyba inny rozmiar styków jest)
Wyda ci nową kartę z "adapterem" (karta będzie w 2 formatach przy czym będziesz mógł wyłamać mikro i później wcisnąć ponownie)
nospor
Ok smile.gif
thek
Jaki adapter buliq? Sam mam taką kartę od operatora smile.gif Micro sim to jest obcięty sim. Nie wierzysz? Kup sobie jakąś kartę starterową micro-sim za 5 zeta, a zobaczysz. Taka karta to sim zwykły, perforowany do micro-sim. Wystarczy micro z niej "wyłamać". Nospor, możesz więc albo iść do operatora wymienić, albo kup starter i użyj go jako wzornik. W razie czego tę pociętą starą włożysz w "adapter" z zakupionego startera.
Posio
na allegro są "wycinarki" do kart SIM , więc myśle że to działa ... Ja swoją obciąłem i wcisnąłem tak jak thek pisze.
nospor
OK, a wiec jestem po.
Njapierw zaszedlem do budki z komorkami. Koles zaspiewal 5zl za wyciecie i 10zl za adapter. Potem poszedlem do operatora - dostalem od reki nowa karte z przejsciowka za darmo i wszystko dziala smile.gif
buliq
napisałem z "adapterem", chodziło właśnie o to że po wyłamaniu możesz ponownie wcisnąć.
Porównałem rozmiar części stykowej z zwykłą kartą sim, i wyszło mi że w zwykłej powierzchnia stykowa jest większa niż w micro.

Podsumowując: nie wycinać! operator wymienia za darmo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.