Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery]Slider z tutorialu, strasznie dziwne zachowanie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Mefiuu
Witam. Zwracam się z pytaniem do bardziej znających się na jQuery. Tworzę sobie pewien serwis, w którym próbuję zaimplementować ten oto slider wykonany w jQuery:

slider

Początkowo sam kombinowałem z nim, zmieniałem wartości i różne takie, jednak napotkałem na pewien błąd. Otóż po stworzeniu takiego slidera i przełączeniu kart zaczyna on 'wariować'. Jeśli zostawimy go na chwilę na innej karcie i później do niego wrócimy to przeskakuje slajdy jak oszalały. Co lepsze: dzieje się to tylko w Chrome (dokładniej Chromium gdyż używam Ubunciaka). Na Firefox'ie działa bez zarzutu w zasadzie. Co jeszcze ciekawsze, kod na powyższej stronie też działa bez zarzutu, nawet w Chromium. Zrobiłem nawet tak, że wręcz skopiowałem źródło strony, jednak to nie dało nic, dalej tak wariuje. Przykład:

mój skopiowany slider

(jest on bez obrazków, chodzi mi o sam fakt przeskakiwania).

Czym może to być spowodowane ? Wybrałem ten slider, gdyż jest on prosty, taki jaki mi trzeba właśnie.

Pomożecie ? smile.gif
fate
wg mnie on po prostu wraca do poczatku, takie zachowanie jets przewidziane jak skoncza sie obrazki, po powroceniu na strone skrypt probuje zaczac wyswietlanie od nowa, taki efekt zaobesrowawalem na FF 20
jakos u siebie wstawilem troche innego slidera z jquery ale przerobic kodu nie potrafie na szybko zeby np szedł od razu z ostatniego na 1 bez przewijania wszystkich a wg mnie o to właśnie chodzi.
Mefiuu
już po problemie, zmieniłem po prostu slider na bardzo podobny, pozmieniałem, działa fajnie smile.gif

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.