Skonstruowałem niewielkie urządzenie, które wytwarza nieprzerwanie prąd stały 12V lub 24V. Oświetliłem sobie cały plac oraz mieszkanie tym urządzeniem. Teraz chciałbym zasilić tym mój PC. I tu pada pytanie, czy istnieje zasilacz, albo sposób aby zasilić PC takimi napięciami? Mam stary komputer, na nim mógł bym testować bez obaw, czy coś się spali, uszkodzi.
Ktoś ma jakieś pomysły? Mam też stary zasilacz, myślałem czy nie dało by się go przerobić jakoś?
Pomysł warty trochę myślenia - jesli uda mi się zasilić komputer z tego urządzenia to będę mniej płacić za prąd, już całe oświetlenie w domu pozwoliło mi zaoszczęcić dużą część tego co płaciłem, w dodatku nie muszę się martwić o to czy ktoś nie zostawił włączonego oświetlenia gdzieś. W garażu też urządzenie dobrze zdaje egzamin, prowadzę warsztat samochodowy i też trochę pozwala zaoszczędzić. W nocy też oświetlenia placu nie muszę wyłączać, same udogodnienia

Wiem, że napewno się da, maksymalne napięcie jakie wychodzi z zasilacza PC to 12V i na tej lini ( z tego co wyczytałem ) 30A
Myślałem nad przetwornicą, ale jeśli można zasilić 12V to czemu nie?
Pomysły?