Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ondict.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
masterbx2
Witam!

Dawno temu zrobiłem stronke www.ondict.pl (jest to słownik polsko niemiecki) i postanowiłem ją teraz odświeżyć. Napisałem ją od poczatku z nową szatą graficzną. Co sądzicie o tej stronce jaki i o wyglądzie? Co możnaby zmienić, ewentualnie dodać? Zalogowanym użytkownikom oferuje też dostęp do terenowania słówek w darmowych aplikacjach. Kto chce je przetestować: login: test hasło: test
Zapraszam do testowania i czekam na opinie.

Dziękuje z góry i pozdrawiam.
!*!
- zamiast odtworzenia dźwięku, wyskakuje okno pobrania pliku mp3 (opera, linux).
- brak wyszukiwarki w przypadku braku JS.
- wymuszanie rejestracji (jak ktoś będzie chciał to sam się zarejestruje, lub prędzej skorzysta z google).
- walidacja formularza tylko po stronie JS?
masterbx2
Dzięki za pierwszą opinie!

Pomysł o wyświetlaniu formularza rejestracji zaczerpnąłem z blogów, które wyśweitlają w tem sposób formularz do zapisania się na listę adresową. Miała to być lekka forma zachęty smile.gif

Cytat(!*! @ 17.11.2012, 15:55:15 ) *
- zamiast odtworzenia dźwięku, wyskakuje okno pobrania pliku mp3 (opera, linux).

Do odtwarzania używam wtyczki, która niestety niedziała ze wszystkimi przeglądarkami. Zrobiłem funkcję, która blokuje przysk w przypadku, kiedy wiem, że dana przeglądarka nie współpracuje. Jak widać nie udało mi się wchwycić wszystkich.

Cytat(!*! @ 17.11.2012, 15:55:15 ) *
- walidacja formularza tylko po stronie JS?

Nie, walidacja formularzy jest tylko po stronie serwera, następnie przekazuje odpowiedzi w formacie json do js i są wyświetlane w odpowiednim miejscu
!*!
Cytat(masterbx2 @ 17.11.2012, 16:50:46 ) *
Pomysł o wyświetlaniu formularza rejestracji zaczerpnąłem z blogów, które wyśweitlają w tem sposób formularz do zapisania się na listę adresową. Miała to być lekka forma zachęty smile.gif

To zawsze odstrasza i sprowadza się do zamknięcia strony.

Do odtwarzania używam wtyczki, która niestety niedziała ze wszystkimi przeglądarkami. Zrobiłem funkcję, która blokuje przysk w przypadku, kiedy wiem, że dana przeglądarka nie współpracuje. Jak widać nie udało mi się wchwycić wszystkich.

Zrób to na tagu audio w html5 z ogg/wav, ewentualnie przez flash, lub skorzystaj z API google do odczytywania tekstu.

Nie, walidacja formularzy jest tylko po stronie serwera, następnie przekazuje odpowiedzi w formacie json do js i są wyświetlane w odpowiednim miejscu

Jak nie mam JS, to nie widzę zadnych komunikatów.
masterbx2
Cytat(!*! @ 17.11.2012, 18:32:11 ) *
skorzystaj z API google do odczytywania tekstu

Tego właśnie używam smile.gif tylko chyba jak widze w nie prawidłowy sposób...

A są jakieś spostrzeżenia co do wykaonania szaty graficznej?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.